Hoofdmenu

Groene Ster organiseert sponsorloop en loterij op zondag 4 februari

In de diverse media is zijn naam en verhaal al opgedoken. Timothy Witpeerd, 7 jaar, lid van Groene Ster en in september enthousiast aan het nieuwe voetbalseizoen begonnen. Na drie weken eindigde zijn seizoen plotsklaps.

Bij Timothy werd een ponsglioom geconstateerd, een tumor op zijn hersenstam, kortweg DIPG genoemd. Deze tumor komt maar zelden voor en wanneer deze zich voordoet, is dat doorgaans bij kinderen tussen de 6 en 9 jaar. Het ergste is, dat deze aandoening niet operabel is en dat de kinderen met deze aandoening doorgaans binnen één kalenderjaar overlijden. In Nederland zijn er geen behandelmethoden en dus ook geen financiële vergoedingen voor.

Er is voor Timothy echter nog hoop in Monterry, Mexico. In de kliniek aldaar, zijn artsen werkzaam die al jarenlang DIPG onderzoeken. Met hun op het individu afgestemde behandelmethode zijn al enkele kinderen genezen en bij andere kinderen vertonen de cellen geen of bijna geen activiteit meer. De ouders van Timothy hebben besloten om met hun zoon dan ook vol voor deze kans in Mexico te gaan.

Voor deze behandeling is veel geld nodig. Een bedrag tussen de €250.000 en €300.000,-. Een bedrag, dat ze dus zelf moeten zien op te hoesten. Diverse mooie acties en donaties hebben de ouders een startkapitaal bezorgd, maar dit is bij lange na niet genoeg om de behandeling af te maken.

Groene Ster wil ook graag hun steentje bijdragen en hierbij zoveel mogelijk draagkracht en financiële middelen creëren door de leden hierbij te betrekken. Daarom organiseren zij op zondag 4 februari vanaf 12.00 uur een sponsorloop en loterij. Leden van Groene Ster gaan opzoek naar sponsoren die bereid zijn om per rondje (afhankelijk van de leeftijdscategorie) dat de leden van Groene Ster rennen een vast bedrag te doneren.

Voor de loterij die ze dezelfde dag gaan organiseren, volgt later meer info, maar deze loterij geven zij een voetbaltintje door een prijzenpakket samen te stellen met tal van fantastische prijzen die de voetballiefhebber zal aanspreken. Denk aan diverse gesigneerde shirts.

Ook is er een bankrekeningnummer geopend waarop ieder die deze actie wilt steunen een eigen bijdrage kan doneren –> NL22 RABO 0109 3489 23 ten name van R.K.S.V. Groene Ster met omschrijving HELP TIMOTHY

Inmiddels is het gezin 3 januari vertrokken, omdat de gezondheid van Timothy snel achteruit gaat en wachten op voldoende financiële middelen simpelweg zijn leven op de korte termijn in gevaar brengt. Groene Ster hoopt samen met hun leden een mooi bedrag te doneren aan de familie, zodat de behandelingen voortgezet kunnen worden en wie weet, mogen ze Timothy dan later weer op onze velden begroeten.

Tekst en foto: Groenester