Hoofdmenu

Overhandiging boek ziekenhuis Peter Trompetter

 

Het is een tastbare herinnering geworden voor de mensen die vroeger in het Sint-Jozef ziekenhuis hebben gewerkt. Dat was precies wat fotograaf Peter Trompetter voor ogen had toen hij twee jaar geleden begon aan het fotoboek over het voormalige ziekenhuis aan de Wijngracht.

218 pagina’s vol met foto’s en persoonlijke verhalen, als vervolg op het boek dat Trompetter in 1994 uitbracht over het hospitaal. Het verzamelwerk verschijnt in een oplage van 150 exemplaren.
“Een prachtig boek dat de authentieke verhalen uit het ziekenhuis vertelt”, zegt wethouder Leo Jongen die door de maker zelf het eerste exemplaar kreeg overhandigd. “Ik weet zeker dat veel oudgedienden een emotionele déjà-vu beleven zodra ze het boek openslaan.”

Bron en foto: gemeente Kerkrade