Hoofdmenu

Terug van weggeweest SNOWPOP in Cultuurhuis Heerlen!

Na een zeer geslaagde vierde editie van Zomerpop, kun je tijdens deze koude wintermaand ook in het Cultuurhuis op twee podia genieten van een bonte stoet aan artiesten uit heel Limburg.

Bands die de pretentie hebben om groot te worden en/of hun sporen in de Limburgse pop scene nu al hebben verdiend. Door een samenwerking met ‘Nu of Nooit’ dè popwedstrijd van Pop in Limburg presenteert het Cultuurhuis i.s.m. Sjon Mobers onder andere twee finalisten van deze muzikale wedstrijd.
Dit is een uitgelezen kans om deze diversiteit aan popmuziek in Limburg op een avond aan het werk te zien en te horen.

Even voorstellen:


Lotte Walda & Band (Heerlen)
Wat kunnen we over Lotte nog vertellen wat jullie niet al weten, op 16 jarige leeftijd won ze de Pinkpop Cover Contest met een cover van ‘In Your Arms’ van Chef’Special, was daarna te gast in ‘De Wereld Draait Door’, stond in Paradiso naast Douwe Bob op het podium en tijdens Pinkpop 2017 presenteerde Giel Beelen haar debuut single tijdens haar optreden in de Love Garden aldaar. Ook opent ze nagenoeg elke editie van ‘Deel Je Verhaal’ in Cultuurhuis Heerlen, organiseerde in haar eentje het festival ‘Beautiful People’ op 29 januari in Heerlen en staat op 18 februari 2018 wederom in Paradiso als support act van Britse singer-songwriter Tom James. Maar eerst zal ‘onze’ Lotte natuurlijk samen met haar band en kersvers nieuw bandlid Angelo Bombrini deze editie van SNOWPOP gaan openen…!

Fabrik Royale (Sittard)

Foto: Sharq Photography

Deze band uit Sittard bestaat niet alleen uit de vier muzikanten die hun muziek, woorden en eigen visie creëren, maar ook uit de invloeden en ontmoetingen die het een en ander oproept. Met hun 2016 EP “The Same Machine” onderzoekt Fabrik Royale onderwerpen als groei, connectie en conflicten. Het doel van de band is niet alleen om muziek te maken, maar om hun songs te gebruiken als een middel voor zowel bandleden als luisteraars om een ervaring te delen en deel uit te maken van dezelfde eenheid, of om terug te keren naar de oorsprong van alles. De machine die op volle snelheid draait biedt dan ook een zekere mate van opwinding. Fabrik Royale nodigt je uit om er deel van uit te maken.

ANTIKYTHERA (Maastricht)
Antikythera is een jonge band uit Maastricht. Ze combineren invloeden van moderne electro, jazz, soul, triphop en dance muziek. Met hun jazzachtergrond hebben ze de Maastricht Jazz Talent Award 2017 gewonnen en onlangs stond de band nog in de finale van Nu Of Nooit, dé popwedstrijd van Limburg. Hun muziek is zowel geïnspireerd door natuurlijke fenomenen en instincten via het experimenteren met geluid, als door de nullen en de éénen waarmee de wereld een gedigitaliseerd tijdperk mee binnentreedt. Bandleden zijn Rebecca Driesmans (zang), Grant Meyer (keys, productie), André Breidlid (drums en percussie) en Louise van den Heuvel (bas, backing vocals) en Hyung Jin Ee (tenor sax).

Uncle Harry (Nederweert)
Uncle Harry is een drie-mans stoner bluesrock formatie uit Nederweert. Psychedelische invloeden worden versterkt door een rauwe sound. Twee jaar geleden knalde ze de wereld in met hun single ‘Triple Threat’. Nu komen ze de studio uit om hun eerste album ten gehore te gaan brengen. Verwacht een krijsend Hammondorgel, stuwende drums, en ruig gitaarwerk afgewisseld met zweverige melodieën en strelende zanglijnen. Na de release van hun eerste album zijn ze op weg om heel Nederland te veroveren met hun bombastische sound. “Soms is het lekker om je ingewanden even te voelen schudden van genot, op de trillende bastonen van een rockband. De nieuwe meesters die deze ‘kwaliteit’ beheersen, luisteren gezamenlijk naar de naam Uncle Harry.” (Tom Janssen, ZEF Magazine)

OLIVER (Heerlen)
Afsluiter Oliver is een band uit het uiterste zuiden van Nederland. Ze maken dromerige en pakkende alternatieve pop/rock, met een spooky randje. Melancholisch aan de ene kant, opbeurend aan de andere kant, slepen ze het publiek mee op een pad van echte emoties. Ze willen dat mensen hun muziek ‘voelen’. OLIVER speelde het afgelopen jaar op enkele van de grotere festivals in het zuiden en stoppen op dit moment veel werk en energie in hun debuut-EP, die elk moment zal worden afgerond. Oliver bestaat uit: Kars Grit / Lead Vocals/Keys – Melvin Hardin / drums – Angelo Bombrini / Guitar/Vocals – Michel Henquet / Bass/Vocals.
Het festival vindt plaats op zaterdag 13 januari aanstaande vanaf 20.00 uur in Cultuurhuis Heerlen aan de Sittarderweg 145 te Heerlen. Meer info via www.cultuurhuisheerlen.nl.
De presentatie is in handen van Sjon Mobers.

Bron: Cultuurhuis Heerlen

Foto’s: Cultuurhuis Heerlen en ®Parkstadactueel/ Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »