Hoofdmenu

Reanimatietraining Stella Maris College Meerssen

In januari vinden wederom de jaarlijkse reanimatietrainingen op het Stella Maris College in Meerssen plaats. Deze trainingen vinden nu voor het vierde jaar op rij plaats en zijn onderdeel van het curriculum van de leerlingen. De trainingen worden gegeven door geneeskundestudenten van de Universiteit Maastricht.

Wethouder Berry van Rijswijk ging op donderdag 11 januari langs om een kijkje te nemen bij de trainingen. Hij benadrukte het belang van de reanimatietrainingen voor de leerlingen, maar ook voor anderen. Ook lichtte hij toe wat de gemeente doet om de overlevingskans na een hartstilstand te vergroten, zoals het plaatsen van AEDs in de openbare ruimte.

Gemeente Meerssen zet zich sinds 2012 in voor een dekkend netwerk van AED’s en burgerhulpverleners in de gemeente Meerssen. Hierbij maken we gebruik van het oproepnetwerk van Hartslag Nu en hopen zo het aantal sterfgevallen als gevolg van een hartaanval terug te dringen.

Meer weten?

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of meer informatie? Kijk dan op www.hartslagnu.nl of stuur een mailtje naar info@meerssen.nl

Bron en foto: gemeente Meerssen« (Vorig nieuwsbericht)