Hoofdmenu

Roda JC Kerkrade heeft gistermiddag een besloten oefenduel afgewerkt tegen KV Kortrijk.

In het stadion van KVK Tienen was de ploeg van hoofdtrainer Robert Molenaar met 2-5 te sterk voor de huidige nummer zeven van België.

De wedstrijd duurde op verzoek van beide partijen dertig minuten langer dan een regulier duel. Er werden vier helften van 30 minuten gespeeld.

Na een rommelige openingsfase (van beide kanten) kreeg Roda JC ietwat meer grip op het duel. Echter, KV Kortrijk kwam na 40 minuten spelen op voorsprong; spits Perbet schoot de bal van dichtbij tegen de touwen: 1-0.
Roda JC liet zich niet van de wijs brengen door de tegentreffer en werd steeds dreigender. Dit resulteerde na 55 minuten spelen in de gelijkmaker. Yannes Vansteenkiste gaf een strakke voorzet op Jorn Vancamp, welke de bal op zijn beurt knap in de hoek wist te plaatsen: 1-1.
Enkele minuutjes later had Vancamp zijn tweede van de wedstrijd kunnen maken, maar zijn inzet miste precisie.

Na 60 minuten spelen werd het complete elftal gewisseld; onder andere Maecky Ngombo, welke vandaag een contract tekende bij Roda JC, Nathan Rutjes, Gyliano van Velzen, Chris Kum en Tsiy Ndenge kwamen binnen de lijnen. Ook KV Kortrijk wisselde haar volledige ploeg.
In de 66e minuut versierde Ngombo een strafschop nadat hij werd gevloerd in het vijandige strafschopgebied: penalty voor Roda JC. Deze werd beheerst verzilverd door Tsiy Ndenge. Elf minuten later wist Gyliano van Velzen de voorsprong te vergroten, nadat hij een voorzet van Ngombo binnentikte: 1-3. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Nathan Rutjes; een prachtige volley belandde onhoudbaar achter de KVK-goalie: 1-4.

De laatste goal van Roda JC werd gescoord door Maecky Ngombo. De kersverse aanwinst van Roda JC schoof de bal beheerst in het doel. In de slotminuten van dit duel deed Thanasis Papazoglou (ex-Roda JC) iets terug voor KV Kortrijk en bepaalde de eindstand met zijn intikker op 2-5.

Op zaterdag 20 januari 2018 hervat Roda JC de competitie. Om 18.30 uur trappen de manschappen van hoofdtrainer Robert Molenaar af tegen FC Twente.

Bron en foto RodaJC