Hoofdmenu

VC LANDGRAAF DAMES 1 START TWEEDE HELFT SEIZOEN MET WINST

Afgelopen zaterdag vertrokken we met z’n allen naar Meijel om het op te nemen tegen Peelpush. Een sterke ploeg waarbij de eerste wedstrijd tegen hen erg spannend was. Het was vooraf al duidelijk dat dit geen makkie werd.

De eerste set ging helemaal gelijk op. 2 teams die erg aan elkaar gewaagd zijn. We speelden sterk en vooral het blok zat erg goed. Tot 20-20 ging het gelijk op. Maar toch was nog iets extra’s nodig om die set te pakken. Dit lukte en de set was binnen met 25-22.

Eerste punt van 2018 tegen een sterke ploeg was binnen. We begonnen de tweede set net zo sterk als dat we deden eindigden, maar konden dit geen hele set volhouden. De tweede helft van de tweede set kwam er een dip waar we moeite mee hadden. De tweede set gaven we aan Peelpush.

De derde set kwamen we niet uit die dip. Te veel eigen foutjes die je tegen een ploeg als hen niet kan veroorloven. De derde set liep Peelpush over ons heen en gaven we de set met gemak weg.

Dan de vierde set pakken. We kwamen immers niet voor een 3-1 verlies. Even alle rust, een Dextro en de concentratie opnieuw! We herpakten ons volledig en verrasten Peelpush met een terugkomst. Ook deze set ging maar gelijk op weer tot 20-20. Uiteindelijk waren wij dan toch iets sterker en konden we ook deze set pakken.

Die laatste 5e set wilden we perse. Totaal onverwacht mochten we weer met de service beginnen. Alles liep voldoende en bij kantwissel stonden we achter met 7-8. Niets aan de hand dus. We eindigden aan onze winnende speelhelft en dus gingen we verder met knallen. Goeie servicebeurten van de tegenstander maakten het nog spannend maar uiteindelijk waren wij toch de sterkere ploeg en pakten we de vijfde set met 15-13 met een mooi killblock als afsluitend punt!

De wedstrijd liep niet geheel vlekkeloos, maar was al duidelijk beter dan de vorige wedstrijd. Aanstaande zaterdag pakken we ons boeltje weer op en gaan we anderhalf uur reizen naar Sint Anthonis om daar tegen de koploper te spelen!

Onze eerste thuiswedstrijd zal zijn op 27 januari!

Tekst: Melissa Eggen / VC Landgraaf Dames 1

Foto:©Parkstadactueel/Tom de Cock(Volgend nieuwsbericht) »