Hoofdmenu

Gezamenlijk sportprogramma voor mensen met een beperking

Tijdens de Abdijcross is door de wethouders van de gemeente Brunssum, Heerlen, Landgraaf en Kerkrade het convenant ‘Grenzeloos Actief’ ondertekend. Met deze ondertekening willen de gemeentes een startsein geven aan een meerjarig programma voor het bevorderen van het sporten en bewegen voor mensen met een beperking.

Door middel van dit programma willen de deelnemende gemeentes ervoor zorgen dat vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd wordt en dat daar waar nodig nieuw initiatieven opgestart worden. Aangezien er voor de eerste keer in de historie van de Abdijcross G-lopen plaatsvonden werd dit initiatief meteen aangegrepen om tijdens dit evenement het convenant te ondertekenen. De wethouders Jo Schlangen (Kerkrade), Math Houben (Brunssum), Freed Janssen (Landgraaf) en Martin de Beer (Heerlen) mochten aansluitend de prijzen aan de winnaars van de lopen uitreiken.

Bron en foto: gemeente Kerkrade(Volgend nieuwsbericht) »