Hoofdmenu

Koploper maatje te groot voor VC Landgraaf DS 1

Afgelopen zaterdag speelden we tegen de koploper in Sint Anthonis. Somas Activia DS 2 is een jong team met veel groeimogelijkheden. En zij staan daarbij natuurlijk niet voor niks ongeslagen op de eerste plek.

De eerste set begonnen zij sterk, wij niet. Met een achterstand van 11-0 begonnen we de wedstrijd. Activia speelde een snel spel waar wij in de eerste set geen antwoord op hadden. De set gaven we als cadeautje weg.

De tweede set wisten we hoe ze speelden, en daar probeerde we op te anticiperen. Voor elke bal vochten we. Met een achterstand van 24-19 werd het 24-24. Maar helaas waren zij net iets sterker en gaven we de set nipt weg.

Door naar de derde set. Met dezelfde agressie en vlammend beginnen. Maar Activia anticipeerde ook op ons en dit was in ons nadeel. Een goed blok en goede verdediging van de tegenstander maakte het lastig om te scoren. De derde set gaven we ook weg.

Dan die vierde set. 1 puntje wilde we proberen af te snoepen van de nummer 1. Maar tevergeefs. Somas Activia was te sterk voor ons en wij verloren de wedstrijd met 4-0.

In deze wedstrijd zijn er veel goede acties geweest, veel verdediging en vechtlust was aanwezig. Hard trainen en aanstaande zaterdag een nieuwe uitdaging!

Aanstaande zaterdag spelen wij om 18:30 uur de eerste thuiswedstrijd van 2018 tegen Sittard! (Heren 1 speelt om 16:15 uur in de Baneberg). Een mooie volleybalmiddag/avond dus!!

Tot zaterdag!

Tekst: Melissa Eggen / VC Landgraaf Dames 1

Foto:©Parkstadactueel/Tom de Cock