Op maandag 15 januari 2018 bracht de Nepalese ambassadeur, de heer Lok Bahadur Thapa, een bezoek aan Kerkrade in het kader van een minibieb project en de presentatie van een boek op Beroepscollege Parkstad Limburg, locatie Holz.
Wethouder Jo Schlangen van de gemeente Kerkrade was vanuit zijn portefeuille Onderwijs ook aanwezig bij de boekpresentatie.

Boek. De ambassadeur uit Nepal kwam naar Kerkrade om bij de presentatie van het boek ‘Kavchitra’ te zijn. Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met de Nepalese schrijver Chirag Bangdel en de Nederlandse illustrator Amber Delahaye. De schrijver en illustrator werkten er gratis aan mee en het boek is in Nepal gedrukt. De gemaakte kosten van het drukwerk zijn betaald door sponsorgeld van de leerlingen van Beroepscollege Parkstad Limburg (BCPL) Holz.

Deze boeken zullen via de minibibliotheken en scholen gratis verspreid worden in heel Nepal.

Een minibieb of minibibliotheek is een klein boekenkastje dat op allerlei openbare plekken wordt geplaatst, ook in zeer afgelegen gebieden in Nepal, om kinderen de gelegenheid te bieden om boeken te lenen en lezen. Zo worden steeds meer kinderen gestimuleerd om te gaan lezen!

Het project is opgezet door de stichting Thang, een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met het ontwikkelen en uitvoeren van educatieprojecten voor jongeren op creatief gebied.
Het doel van Thang is dat het boekenproject zich als een olievlek door Nepal gaat verspreiden zodat ook de scholen en dus alle kinderen in afgelegen gebieden in aanraking komen met boeken.

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie