Hoofdmenu

Roda JC J015  door weer en wind voor Make-A-Wish

 

 

 

 

 

Afgelopen zaterdag namen de pupillen van Roda JC J015 deel aan de trailrun van de Abdijcross in Kerkade. Zij lieten zich sponsoren voor Make-A-Wish Nederland en haalden het bedrag van € 2.722 op. Hiermee leveren deze jongeren een bijdrage aan de wensvervulling van ernstig zieke kinderen.

 

Alle 21 spelers van 14 jaar verschenen zaterdag samen met trainer Dave Janssen vol goede moed aan de start van de trailrun van 10,5 km. Echter, het weer zat bepaald niet mee waardoor het een zware beproeving werd. Maar alle 21 spelers haalden de eindstreep en sleepten daarmee €2.722 binnen voor het goede doel. De loop was op meerdere fronten een betekenisvolle activiteit, want naast de inzet voor een goed doel was het ook een mooie teambuildingsactiveit voor de Roda-spelers.

Voetbalacademie. De Roda JC voetbalacademie doet jaarlijks mee aan enkele maatschappelijke activiteiten zodat spelers uit de voetbalopleiding ervaren in welke bevoorrechte positie ze zich bevinden. Zo worden ze zich bewust van het feit dat gezondheid niet vanzelfsprekend is en dat ze van betekenis kunnen zijn voor kinderen die ernstig ziek zijn.

Over Make-A-Wish Nederland. Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt, en vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we door samen hun allerliefste wens te laten uitkomen. Voor meer informatie: http://www.makeawishnederland.org/

Foto’s Roda JC en ®Parkstadactueeel/Tom de Cock