Hoofdmenu

Van broederschap tot intens genot

 

Geniet! Dat is het advies dat Roger II als stadsprins aan carnavalvierend Heerlen wil meegeven.

Het feit dat hij gekozen is tot stadsprins van Heerlen maakt hem het trotse symbool van een prachtig volksfeest. Een feest waar iedereen gelijk is en alle verschillen wegvallen. Zo fascinerend is carnaval in de ogen van deze rasechte Heerlenaar.

Roger is woonachtig in De Erk te Heerlen, waar hij samen met zijn partner Nasty en zoon Vince woont. Als hij zich niet met carnaval bezighoudt, speelt hij graag een partij tennis of laat hij zich meesleuren in zijn gillende en gierende gitaarspel. Zijn voorkeur voor rock of metal is dan ook de reden dat hij bewust nooit heeft gekozen voor deelname aan het LVK. Lachend geeft hij aan geen schijn van kans te hebben.

In het dagelijkse leven zwaait Roger sinds 2017 de scepter als Managing Director bij Wiertz Company. In heel zijn doen en laten draagt Roger de stad Heerlen een warm hart toe. Heerlen zit in zijn bloed, niet alleen als bewoner, maar ook als bestuurslid van Poppodium De Nieuwe Nor. Daarnaast is Roger van 2003 tot en met 2006 lid geweest van de Raad van Elf van de Winkbülle en inmiddels ook al elf jaar lid van de Nette Kadette. Als lid van de Raad van Elf is hij een aantal jaren mede gastheer van de stad mogen zijn. Een Winkbuul in hart en nieren!

Heerlen te mogen vertegenwoordigen als stadsprins maakt hem erg trots. Net als zijn zoon, die van de ene verbazing in de andere valt en ongelooflijk geniet van deze onuitwisbare ervaring. Want dat is het als je gevraagd wordt als stadsprins: een ervaring, die je je leven lang meedraagt. En niet alleen voor de persoon in kwestie. Vol trots vertelt Roger hoe goed zijn familie voor hem zorgt tijdens deze intensieve weken. Gekscherend geeft hij aan dat zijn hele familie dit jaar een beetje prins is. Ze vieren het volop met hem mee en daar is Roger ze erg dankbaar voor.

Een en al feestelijkheid is wat stadsprins Roger II uitstraalt. Lachend en genietend kom ik hem op meerdere foto’s tegen. “Ja, je wordt ergens in het voorjaar gevraagd, maar moet wel je mond houden”. “Als het dan zover is dat je uitgeroepen wordt, knal je van enthousiasme en plezier uit elkaar”, roept een genietende Roger. Naast het feit dat hij dit jaar als stadsprins Heerlen mag vertegenwoordigen, geeft het 50-jarig bestaan van zijn carnavalsvereniging De Nette Kadette een extra tintje aan het carnavalsseizoen 2018. Prachtig om dit te mogen combineren, zeker ook omdat Roger juist dit jaar 11 jaar lid is.

Het is tijd om stadsprins Roger II te gaan verlaten. De carnavalsdrukte staat al te popelen voor zijn deur. Nog voordat hij naar de volgende gelegenheid wordt begeleid, wil hij nog één ding kwijt: maak carnaval tot een feest, waarin jong en oud samen de straat op kan gaan. Waar verbroedering plaatsvindt en gedronken, maar vooral geklonken wordt op intens genot!

 

Wij wensen stadsprins Roger II een ontzettend fijn carnavalsseizoen toe.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno en Tom de Cock