Zwart Wit’19 op bezoek bij KVC Oranje en CV de Öss

 

Zaterdag, in de late namiddag om 18.00, staat het duel tussen KVC Oranje en Zwart Wit’19 uit Eys op het programma in de vierde klasse B. Daarmee wordt de winterstop afgesloten, als de weergoden het toelaten natuurlijk.

Voor beide ploegen zal het motto zijn: nieuw jaar, nieuwe kansen. De beste voornemens, ook op sportief gebied, zijn in de kampen in zowel Bleijerheide als Eys voor de tweede competitiehelft uitgesproken. Nu nog even realiseren wat men zich heeft voorgenomen. Makkelijker gezegd dan gedaan, weten we allemaal, in de loop der jaren door schade en schande wijs geworden.

Als je naar de stand in 4B kijkt, kun je zien dat KVC Oranje bovenin meedoet om de prijzen, terwijl Zwart Wit’19, dat wordt getraind door Tayeb Labyed, vooralsnog genoegen moet nemen met een plek in de middenmoot. Maar wat niet is, kan nog komen zullen de discipelen van de ervaren Kerkraadse oefenmeester denken. Alleen daarom zou KVC Oranje gewaarschuwd moeten zijn.

De thuisclub heef tot nu toe een goede zeer goede eerste seizoenshelft achter de rug. Eigenlijk is er op het eerste oog ook geen reden om bezorgd te zijn. Er is voldoende vertrouwen getankt door de sportieve resultaten in de tweede helft van 2017. Op papier, daar valt niet aan te ontkomen, is KVC Oranje favoriet. Trainer Paul van Putten, die onlangs zijn contract bij oranje-wit met één jaar verlengde, zal daarom ongetwijfeld waarschuwen voor onderschatting.

De wedstrijd tussen oranje-wit en zwart-wit wordt dus zaterdag afgewerkt. Aanvang is 18.00. Minder dan 24 uur later, zondag om 11.11, wordt vindt namelijk de prinsenreceptie van CV de Öss plaats, in de gymzaal van Eys. Een zware delegatie van Zwart-Wit’19 zal ongetwijfeld een bezoek aan dat feestelijk spektakel willen brengen. Alvorens te gaan feesten zal men echter eerst voor een sportieve verrassing willen zorgen. KVC Oranje daarentegen wil natuurlijk graag om de prijzen blijven meedoen. Een overwinning tegen de mensen uit Eys kan bovendien extra cachet krijgen, omdat op zondag vier ploegen uit de top zes tegen elkaar aantreden. Koploper Wijnandia gaat namelijk op bezoek bij WDZ, terwijl Voerendaal bij RKHBS moet aantreden.

Spanning lijkt gewaarborgd. KVC Oranje en Zwart-Wit’19 heten u graag welkom op Sportpark Bleijerheide, zaterdag om 18.00 uur.

Foto®Lucho Carreno

 

Geef een reactie