Hoofdmenu

Onderzoeksrapport grensoverschrijdende samenwerking bij kernramp

De Nederlandse onderzoekraad legt politiek Den Haag vandaag een onderzoeksrapport voor hoe de samenwerking tussen België, Nederland en Duitsland zou functioneren bij een atoomramp.

Reden voor het onderzoek waren de regelmatige calamiteiten in de laatste twee jaar in de omstreden Belgische kerncentrales Tihange bij Luik en Doel bij Antwerpen. De zorgen over een kernramp zijn groot in de euregio.

De Belgische overheid heeft de verouderde en omstreden kerncentrales tot dusver altijd voor veilig verklaard. Experts betwijfelen dat. Het Nederlandse experten gremium dat vandaag haar onderzoeksrapport presenteert heeft overigens niet onderzocht of de kerncentrales al dan niet veilig zijn.

Foto:©Parkstadactueel/Tom de Cock(Volgend nieuwsbericht) »