Onze school is zeer actief op Carnavalsgebied. Zo hebben we op maandag 29 januari een fantastische proclamatie beleefd van Prins Bram de Eerste en Prinses Véyda de Eerste. Alle kinderen van de allerjongsten tot en met de toekomstige schoolverlaters waren daarbij aanwezig al dan niet voorzien van een “gek kapsel”. Die dag was namelijk (voor de eerste keer) “Gekke-kapsels-dag” en voorwaar een succes!

 

“Bij een echt carnavalsfeest hoort ook een echte optocht.” Met dat idee is vorig jaar voor het eerst een optocht gelopen als begin van het carnavalsfeest op Basisschool de Horizon in de wijk Grasbroek.  Kinderen, leerkrachten en ook de ouders en buurtbewoners waren razend enthousiast. Daarom zal ook dit jaar een kinderoptocht door de wijk trekken.

Op vrijdag 9 februari is het zover, het grote de Horizon carnavalsfeest barst weer los. Voordat er gefeest wordt in de tot Zonmännekestempel omgedoopte aula, wordt er gelopen. De optocht start omstreeks 9:30 vanaf het schoolplein van Basisschool de Horizon en zal ongeveer 45 minuten duren.

De bonte stoet van kinderen en leerkrachten wordt afgesloten door een wagentje met daarop Prins Bram (van Wesel) en Prinses Véyda (Manders). Bij slecht weer gaat de optocht, helaas, niet door.

Zowel Prins Bram als Prinses Véyda zitten in groep 7, Bram in groep 7a en Véyda in groep 7/8b. Véyda’s lievelingsvakken zijn spelling en handvaardigheid, haar hobby’s zijn onder andere Aikido, computerspelletjes en spelen met haar konijn en papagaai. Brams hobby’s zijn onder meer minecraften, zwemmen en vliegen met zijn drone, zijn lievelingsvakken zijn rekenen en vierkeerwijzer (waarin vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en natuur terugkomen).

De route is als volgt: school – Grasbroekerweg (richting stad) –  Sittarderweg – Leo Moonenstraat – Grasbroekerweg – Edisonstraat – Röntgenstraat – Boerhaavestraat – Grasbroekerweg – school.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met juf Jacqueline Slabbers of juf Cécile Thijssen

jacqueline.slabbers@innovo.nl
cecile.thijssen@innovo.nl

045-5720872

Geef een reactie