DG De Geête van Groeët Ghen Heij proclameren Irene Dierx als hun jubileumprinses 2018 Nieuwe prinses woonachtig op de Sjpasseberg (Heksenberg)

 

 

In een bomvolle narrentempel Corneliushuis werd afgelopen zaterdagavond, nadat  met grote weemoed en dankbaarheid voor het geweldige regeringsjaar van prinses Mariëlle l (van Dalfsen) afscheid was genomen, de 49 jarige Irene Dierx uitgeroepen als nieuwe (jubileum)-prinses van Damesgarde De Geête van Groeët Ghen Heij. Dit charmante vrouwelijke carnavalsgezelschap bestaan dit jaar 2018 immers al 55 jaar (opgericht in 1964 en eerste prinses was destijds Helena 1). In het carnavalsjargon wordt die mijlpaal aangegeven als 5 x 11 jaar. Dientengevolge zullen in november dit jaar de jubileumfestiviteiten plaats vinden.

Zoals ieder jaar weer weet het prinsessen comité van genoemde dames carnavalsvereniging voor een verrassing te zorgen met betrekking tot het aantrekken van (uiteraard) een vrouwelijke kandidaat om de eervolle functie van prinses aan te nemen en gestalte te geven. Dit jaar 2018 stond natuurlijk in het belangrijke teken van het 5 x 11 jarig bestaan. Gelukkig is er nog steeds vrouwelijk schoon en interesse om deze functie te vervullen. In dat geval is het woord passie voor de “vasteloavend” een terechte omschrijving.

Welnu, dat is zeker van toepassing voor de nieuwe jubileumprinses Irene ll (Dierx) die door DG De Geête afgelopen zaterdagavond naar voren werd geschoven om zich aan alle aanwezigen te presenteren en daar slaagde zij met het hoogste “vasteloavends”-waarderingscijfer zeker in. Niet alleen door haar vrouwelijke verschijning in een prachtige prinsessen outfit, maar ook de woorden die zij kort tot alle aanwezigen richtte. Hieruit mag opgemaakt worden dat, nu tot Aswoensdag 14 februari (dan is het overigens ook nog Valentijnsdag welke dag op 14 februari 496 door toenmalige Paus Gelasius 1 geïntroduceerd werd als vervanging dag van het toen bestaande heidense feest Lupercalia) en vervolgens voortgezet in november a.s. met haar (ondersteund door dochter/adjudant Ashley) veel “sjpass en plezier” te verwachten is. Niet zo verwonderlijk eigenlijk, want ze komt uit een rasechte “vasteloavends”-familie.

 

Maar voor Irene Dierx stralend en enthousiast op het podium verscheen hadden de Geête als vanouds weer een bijzonder aparte introductie act bedacht. Een zich noemende Hans Haas (ex-prins Rick l Mengelers) wist toepasselijk in samenwerking met oppergeit Christie Augustus met geitengeluiden en steekwoorden, zoals o.m. klapgeit, voorbereidend gestalte te geven aan de komst van Irene. Misleidend en via een beamerscherm te zien was vanuit de autogarage, o.m. begeleid door ex-prinses 2008 Karin Mengelers, een tweetal vermomde pseudo prinsessen te zien, die vervolgens de zaal in kwamen en plaats namen in twee op het podium gestalde huisjes. Achteraf bleek dat dit een prima afleidingsmanoeuvre was, want na een aftelcountdown van 11 naar 0, maakte een heel enthousiast publiek onder luide toejuichingen kennis met hun nieuwe prinses Irene ll. Waarom de toevoeging ll achter haar naam? Welnu, in 1965 was Irene 1 haar al voorgegaan, vandaar dus.

Jubileumprinses Irene is geboren en getogen in de Beersdal, maar sinds 18 jaar is ze woonachtig op de Koolmeesstraat in Heksenberg, tijdens de carnavalsperiode van de traditionele “elfde van de elfde” tot Aswoensdag omgedoopt tot Sjpasseberg. Ze is een trotse moeder van drie kinderen t.w. Ashley(nu haar adjudant, Teddy & Sám Smits welke laatstgenoemde ook bekendheid geniet als zanger). Tevens is Irene ook de super trotse oma van kleinkind Evi (dochtertje van Ashley) en sinds 10 jaar is Ronald Creuels haar steun en toeverlaat. Dat bleek ongetwijfeld al na haar uitroeping.

Carnaval is Irene van kleins af aan met de bekende paplepel ingegoten door haar lieve ouders Mia & Broer Dierx. Daardoor laat ze weten was het (thuis) elk jaar feest en gezelligheid. Bij Irene staat de familie, gezelligheid en feestjes hoog in het vaandel. Dus is haar credo: genieten van het leven. Samen met haar dochter en de Geête gaat ze er dan ook een knallend jubileumseizoen van maken.

 

Jubileumprinses Irene is werkzaam bij Salon Bertin (Kapsalon Zorgcentrum Ter Eyck in Heerlerheide, welke werkzaamheden zij al jaren met heel veel liefde verricht. Bovendien is ze ook werkzaam bij Meander Thuiszorg en sinds 1 jaar heeft ze een eigen strijkservice (Strijkservice Parkstad). Met nu ook nog het prinses zijn erbij mag met stelligheid gezegd worden dat ze een bezige bij is –proficiat en alaaf.

 

Proclamatiefoto’s: Callie Steijaert

Geef een reactie