Hoofdmenu

Rood Groen kopje onder in spektakelstuk

KVC Oranje toont karakter

 

Rood Groen kopje onder in spektakelstuk

 

De wedstrijd tussen KVC Oranje en Rood Groen LVC’01 eindigde in een 3-2 zege voor de thuisclub. De uitslag doet een spannende confrontatie vermoeden. Dat was het ook. Sterker nog, het was een spektakelstuk met twee compleet verschillende gezichten.

Op papier was KVC Oranje, gezien ook de stand op de ranglijst en de eerdere ontmoeting in Lemiers (1-4), de grote favoriet. In eerste instantie leek het ook zo te gaan lopen. De thuisclub nam het initiatief in handen en ging op zoek naar de openingstreffer. Ritch Vienerius was dicht bij de 1-0, maar verzuimde, op aangeven van Niels Lanckohr, in te tikken.

Rood Groen LVC’01 was niet onder de indruk. De ploeg van Jeremy van Wissen gaf gedurende de eerste helft nagenoeg niets meer weg en bleek zelf uiterst effectief. Eerste kapte Dwayne Scholtes zich met rechts vrij om vervolgens doelman Lars van der Weide van de thuisclub met zijn linker rechts beneden kansloos te laten: 0-1.

De inkt om die treffer te noteren was nog maar nauwelijks opgedroogd, of het stond 0-2.  Weer speelde Dwayne Scholtes, vorige week van een blessure teruggekeerd, een cruciale rol. Nu gaf hij vanaf rechts Yannick Frijns een niet te missen kans. Frijns hoefde maar in te tikken en deed dat beheerst, daarmee een fraaie aanval afrondend: 0-2. Wat KVC Oranje ook probeerde, in de eerste helft werd geen bres meer gevonden in de gastendefensie.

Het was duidelijk dat er aan thuisclubzijde iets moest gebeuren wilde men het tij in het tweede bedrijf keren. Het trainersduo Paul van Putten en Hein Vienerius besloot tot een tactische wissel. Verdediger Bas de Langen werd ‘geofferd’ voor aanvallende middenvelder Jordi Schmitz.

Die wissel leverde direct dreiging op, maar bracht uiteraard ook risico met zich mee. Dat laatste bleek tot twee keer toe. Beide keren had de aalvlugge Bart Diederen de 0-3 op zijn schoen. Eerst omspeelde hij Lars van der Weide, maar schoot hij vanuit een lastige hoek voorlangs. Niet veel later, oog in oog met de zelfde goalie, ging zijn schuiver naast. Daarmee liet hij KVC Oranje in leven en dat zou zijn ploeg duur komen te staan.

De remonte van oranje-wit begon met een treffer, in de rebound, van Martijn Sangen: 1-2. Een crosspass van diezelfde Sangen bereikte amper drie minuten later op links Joey Niesters. Diens voorzet kwam bij de eerste paal terecht bij Niels Lanckohr en die schoot de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2. In een mum van tijd stond het duel dus op zijn kop.

Over kop gesproken: een vrouwelijke KVC-supporter werd bij een corner kennelijk het uitzicht ontnomen, hetgeen haar deed opmerken: ,,Ik zie hier alleen een dikke kop en een dikke buik.” Scheidsrechter Eric Jeurissen uit Bunde, niet de meest tengere onder de aanwezigen, reageerde gevat: ,,Dank je wel mevrouw.” Hilariteit alom natuurlijk. Zo had de supporter het nu ook weer niet bedoeld.

De 3-2 was vervolgens voor iedereen, dus ook voor de vrouwelijke supporter, zeer goed zichtbaar. Joey Niesters bereikte vanaf links Ritch Vienerius. Die haalde vanaf de rand van de zestien onbedaarlijk hard uit richting de linker bovenhoek. Doelman Bjorn Geelen van Rood Groen, niet de kleinste doelwachter in de provincie, was volslagen kansloos. Een ‘Sonntagschuss am Samstagabend’ was een feit en het stond 3-2. In de resterende zes minuten bleken de bezoekers niet meer in staat om alsnog een punt in de wacht te slepen.

Een knotsgek duel was ten einde. De thuisblijvers hadden ongelijk gekregen. KVC Oranje mocht drie punten bijschrijven en mag uitkijken naar de ontmoeting met koploper Wijnandia op zondag 18 februari. Rood Groen moest zonder punten terug naar het Heuvelland, maar mag zeker vertrouwen putten uit het vertoonde spel.

 

Archieffoto:©Parkstadactueel/Tom de Cock(Volgend nieuwsbericht) »