UOW ’02 – FC Kerkrade West 1-2  (0-1)

22e min.: 0-1 Brian Stevens

56e min.: 0-2 Kai Sterk

87e min.: 1-2 Dennis Scholly

Op een winters Sportpark Terwaerden moest ons 1e team na de korte winterstop de competitie hervatten. De voorbereiding met goede oefenwedstrijden en diverse goede en scherpe trainingen waren een goede voorbode voor de start van de 2e helft van de competitie. De uitvoering van deze 1e wedstrijd was minder succesvol. Weinig duels werden echt gewonnen, geen overtuiging, veel slechte passes in de opbouw en weinig beweging zonder de bal.

Was de carnavalsavond te heftig geweest of was de instelling tegen het laag geklasseerde FC Kerkrade West niet goed of gewoon een collectieve off-day met gebrek aan wedstrijdritme? Voor de toeschouwers was het een koude winterdag met ook nog weinig goed voetbal dat hartverwarmend was.

In de 1e helft was het voetbal van beide teams matig en waren de kansen voor beide doelen schaars. FC Kerkrade West was gevaarlijk met een 5 tal goed genomen corners en UOW ’02 kon alleen uit een verre inworp van Joep Weijers een mogelijkheid tot scoren creëren. Dezelfde Joep Weijers veroorzaakte in de 22e minuut met een onnodige duwfout een penalty, die Brian Stevens dankbaar verzilverde 0-1.

Na de rust, met Sander Offermans en Jelle Kösters voor Patrick Maenen en Lars van den Elzen in het team, wilde UOW ‘02 de matige 1e helft snel doen vergeten.  UOW ’02 speelde puur op de aanval en zette FC Kerkrade West onder druk. Rob Schneider testte al snel met en goed schot uit de 2e lijn de jeugdige keeper Mike Bertrand. Deze verwerkte het schot goed  tot corner. Echter in de 56e min was het Kai Sterk die uit een counter met een onverwacht maar goed schot in de lange hoek via de binnenkant van de paal de 0-2 scoorde.  Maar ondanks een optisch overwicht en enkele mogelijkheden was alleen een goed genomen vrije trap van Rob Schneider tegen de paal en een afstandsschot van Dennis Scholly echt gevaarlijk. De overige aanvallen eindigden meestal met een matige eindpass of  werden door keeper Bertrand of de verdedigers onderschept. In de eindfase was het Dennis Scholly  die met een strak schot van ca 20 meter keeper Bertrand in de lange hoek verschalkte 1-2. Daarna was de tijd te kort om alsnog de dik verdiende gelijkmaker te scoren.

Vandaag na afloop van de wedstrijd dus geen extra carnavalsfeestje met Prins Edwin van Els als stralend middelpunt, maar nu even de wonden likken en na de carnaval weer ouderwets vlammen en met de vele inhaalwedstrijden voor de boeg zijn er nog genoeg mogelijkheden om er een goed seizoen van te maken.

Waar een wil is , is een weg en strijden voor het hoogst haalbare moet het uitgangspunt zijn!