Kinderoptocht Sjpasseberg/Heksenberg klein maar fijn

 

 Ondanks wisselende weersomstandigheden niettemin leuk om te zien

Het leek er vanmorgen, op deze eerste zondag van februari, aanvankelijk op dat de weersomstandigheden de jaarlijkse kinderoptocht door de wijk Sjpasseberg/Heksenberg gunstig gestemd zouden zijn. Er waren zelfs momenten dat, ondanks de koudere temperaturen, het zonnetje zich van zijn beste zijde liet zien. Maar naarmate het tijdstip aanbrak voor vertrek kreeg de optocht te maken met wisselende weersomstandigheden en daalde zelfs sneeuwvlokken over de wijk Sjpasseberg.

Maar dit mocht het carnavalistisch gebeuren echter niet deren en kon D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein als organisator zijnde groen licht verstrekken om te vertrekken. Vanaf de Hei Grindelweg nabij het Sjpashoes (Gemeenschapshuis Heksenberg) zette een bonte gekleurde stoet zich in beweging met voorop Harmonie St Gerardus (nieuwe Orde van Verdienstendragers 2018 en waarvan grote prins Jarmo 1e (Mengelers) lid van is). Vervolgens sloten hierbij heel wat kinderen in kleurrijke carnavalsoutfit van school, gymnastiekvereniging Fides e.a. bij aan, evenals de prins van Cafe Casper.

Uiteraard was deze kinderoptocht, weliswaar klein maar fijn, een “triomftocht” voor jeugdprinses Jennifer 1e (Bor) die op haar prinsenwagen, wel met een koud gezicht, niettemin genoot van haar kinderoptocht vooraf gegaan door Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss. Kortom, Sjpasseberg liet weer van zich spreken. Na de kinderoptocht vond, in een overvol Sjpashoes, het jaarlijkse gezellige “Sjpeetsjoppe plaats van de ex-prinsen van de “Verein”. Overigens was ook Winkbulle jonkheedprins Ricus 1e getuige van deze goed verlopen kinderoptocht.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie