Hoofdmenu

Weltania laat punt glippen

Na de mooie overwinning op RKVVM, mocht Weltania in de eerste thuiswedstrijd van 2018 aantreden tegen Langeberg. De uitwedstrijd was met 1 – 2 gewonnen en dan mag je optimistisch zijn. Aan zelfvertrouwen ontbrak het in elk geval niet en in de eerste helft trok Weltania de goede lijn van de afgelopen week door.

Duidelijk was echter meteen dat met deze tegenstander niet viel te spotten. Een ervaren ploeg die goed was voorbereid op de speelwijze. Met razendsnelle uitvallen wist Langeberg veel gevaar te stichten en doelman Lars Meens moest regelmatig handelend optreden. Toch leverde het goede combinatiespel aan Weltense kant de beste kansen op maar Sander Theunissen en Sjors van Velzen hadden bij de afronding het geluk niet aan hun zijde.

Na 32 minuten viel de ongelukkige 0 – 1 toen Rik Knibbeler een misverstand in de Weltania defensie gemakkelijk kon afronden.
Stevig ingrijpen van de verdedigers van Langeberg voorkwam dat Weltania het goede veldspel kon omzetten in doelrijpe kansen. En ook de luchtmacht van de thuisclub werd goed onder controle te houden. En omdat Job Grooten zijn schot nog tegen de paal zag belanden, is de 0 – 1 ruststand verklaard.

Na de pauze troffen de spelers een wit speelveld aan en het leek wel alsof die omstandigheden meer in het voordeel van de bezoekers waren. Misschien lag het ook wel aan de oranje bal, maar Weltania kwam niet meer in zijn gebruikelijke combinatiespel. Te veel foutieve inspeelballen en onnodig balverlies zorgden er voor dat weinig gevaarlijke aanvallen in de richting van het Langeberg doel konden worden genoteerd.

Als bij verrassing viel 10 minuten voor tijd toch nog te gelijkmaker toen Job Grooten zijn schot vanaf 20 meter in de verre hoek zag gaan. Dat zou, zeker op basis van de 1e helft, een verdiend punt voor Weltania moeten zijn. Maar vijf minuten later wist Kaib Youssri een mooie solo doeltreffend af te ronden waardoor de thuisclub met lege handen achter bleef.
Tekst: Jo Born / Weltania

Foto’s:©Parkstadactueel/Tom de Cock, meer foto’s op deze link.(Volgend nieuwsbericht) »