Workshops stimulering energiecoöperaties in Simpelveld

 

Wilt u meedoen aan een workshop over het opzetten van een energiecoöperatie?

Een energiecoöperatie biedt onder andere de kans om samen met andere inwoners energiebesparingsmaatregelen in te kopen en energie te produceren.
De workshop bestaat uit drie bijeenkomsten. We peilen nu eerst de belangstelling. Bij voldoende aanmelding start de eerste bijeenkomst in maart.

Energiecoöperaties
Door samen te werken en de (lokale) krachten te bundelen in een energiecoöperatie, kunnen de leden van de coöperatie van elkaar leren, elkaar helpen en zo hun onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen vergroten. De initiatieven van energiecoöperaties kunnen in opzet en activiteiten verschillen. Ze houden zich bezig met energiebesparing, organiseren collectieve inkoopacties van zonnepanelen, investeren in zonprojecten op daken van grote gebouwen of op een stuk grond. Sommige initiatieven richten zich op windenergie. Voorbeelden van energiecoöperaties elders in het land vindt u op www.energie-initiatief.nl.

Aanmelden
Hoe doe je dat, een energiecoöperatie starten? Met deze workshop wil gemeente Simpelveld geïnteresseerde inwoners de kans bieden om samen na te denken over de opstart van een dergelijk initiatief. De drie workshops worden door de Natuur- en Milieufederatie Limburg verzorgd.
Heeft u interesse in het volgen van deze workshops? Dan kunt u zich aanmelden via info@simpelveld.nl onder vermelding van ‘workshop energiecoöperatie’. Bij voldoende belangstelling start de eerste bijeenkomst in maart. Een datum en locatie worden te zijner tijd bekend gemaakt.  Degenen die zich als geïnteresseerde hebben aangemeld worden hierover apart geïnformeerd.

Archieffoto®Parkstadactueel/Tom de Cock

 

Geef een reactie