Hoofdmenu

FC HOENSBROEK PAKT EEN DIK VERDIEND PUNT BIJ BEKKERVELD

 

 

 

Bekkerveld 1 – FC Hoensbroek 1: 2-2(1-2).

Scoreverloop: 21e min. 1-0 Joep op den Kamp, 34e min. 1-1 Glenn Biesmans, 45e min. 1-2 Melvin Senden en 67e min. 2-2 Thommie Vluggen.

FC Hoensbroek kan met een goed gevoel carnaval gaan vieren. Op een koud sportpark A Gene Bek werd tegen het hoger ingeschatte Bekkerveld knap met 2-2 gelijkgespeeld.

Beide ploegen begonnen rommelig aan de wedstrijd. Balverlies over en weer bracht een handjevol toeschouwers in die beginfase niet echt in extase. Na ruim 10 minuten was er het eerste wapenfeit namens de gasten. Vanuit een moeilijke hoek was het aanvaller Swen Cornelissen, die doelman Klyn van Bekkerveld voor het eerst op de proef stelde. De goalie was echter bij de les en keerde uiteindelijk simpel. Aan de overzijde was het Ruben Henssen, die zijn inzet maar net naast het Hoensbroek-doel zag belanden. Een minuut later stond er toch de onverwachte voorsprong voor Bekkerveld op het scorebord. Een moeilijke volley van Joep op den Kamp belandde tot ieders verbazing achter de verbouwereerde Hoensbroek-doelman Kay van Eijk: 1-0. De gasten leken even van slag en mochten een paar tellen later diezelfde van Eijk bedanken, omdat die een kans van Thommie Vluggen prima onschadelijk maakte. Hierna was het Hoensbroek, dat steeds meer het initiatief naar zich toe trok. Zo probeerden Swen Cornelissen en Dennie de Vries doelman Rik Klyn van verre afstand te verschalken, maar misten hun inzetten de precisie. Toch was de verdiende gelijkmaker niet veel later een feit. Glenn Biesmans liet met een harde pegel de Bekkerveld-goalie ditmaal wel kansloos: 1-1. Op slag van rust kwam de hekkensluiter zelfs op voorsprong. Een hoekschop van Robin Faassen werd door Melvin Senden listig binnengekopt: 1-2.

Tijdens de rust greep Bekkerveld-trainer Cooky Voorn in en bracht met Pellegrom en Hermans twee verse krachten binnen de lijnen. Hoensbroek werd nu wat meer op eigen helft teruggedrongen, maar tot grote kansen leidde dit vooralsnog niet. Toch stond halverwege de 2e helft de 2-2 op de teller. Met een prachtige vrije trap liet aanvoerder Thommie Vluggen doelman van Eijk van Hoensbroek kansloos. Beide ploegen leken vanaf dat moment geen genoegen te nemen met een puntendeling en gingen op zoek naar de overwinning. Zo was Hoensbroek-spits Brian Vroomen dicht bij de 2-3, maar keerde Klyn prima. Namens Bekkerveld kopte Joep op den Kamp van dichtbij in de handen van Kay van Eijk. In de slotfase hadden beide ploegen er uiteindelijk nog met een overwinning van door kunnen gaan. Zo kopte Hoensbroek- invaller Oene Boonstra in riante positie maar net over en zag Thommie Vluggen namens de thuisploeg zijn geplaatste schot maar rakelings naast gaan.

Beide trainers konden dan na afloop ook wel leven met de remise. Cooky Voorn: Complimenten richting FC Hoensbroek. Zij hebben het ons net zoals in de uitwedstrijd ontzettend moeilijk gemaakt. Wij zitten op dit moment niet in onze beste fase van de competitie en dan moet je uiteindelijk tevreden zijn met dit punt. Hoensbroek-trainer Roger André hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd: Ik had het gevoel, dat er meer in had gezeten vandaag. We hadden zomaar de 3 punten meer richting Hoensbroek kunnen  nemen. Maar uiteindelijk had je hem ook nog zomaar kunnen verliezen. Dus kan ik zeker leven met dit gelijkspel.

 

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.