Sjpasseberg/Heksenberg staat weer een geweldige uitvoering    “Van en Vuur d’r Sjpasseberg” te wachten

 

Komende zaterdag vindt 22e uitvoering plaats van optredens dorpse artiesten

We schrijven 1996 als in de wijk Heksenberg, zoals bekend van de traditionele “elfde van de elfde” (11 november) tot Aswoensdag genaamd Sjpasseberg, afscheid wordt genomen van het tot dan toe traditionele Auw Wieverbal in deze wijk. Uiteraard was daar een reden voor om een dergelijk carnavalsgebeuren niet meer te organiseren. De belangstelling en deelnemende Auw Wiever was destijds zeer tanende en de vooruitzichten voor verbetering van de situatie waren eigenlijk nihil. Dus werd besloten om met ingang van 1997, overigens toen het regeringsjaar van prins Boy 1e van Drongelen van Sjpasseberg-Heerlen, een nieuwe weg in te slaan met betrekking tot een vervangende activiteit. Hierbij viel de keuze op de organisatie van een “dorpse artiesten”-avond, welke de toepasselijke benaming mee kreeg en wel: Van en Vuur d’r Sjpasseberg. Deze nieuwe naam aanduiding hield in dat inwoners van Sjpasseberg/Heksenberg in de gelegenheid werden gesteld om als zogenaamde vrijwillige “dorpse artiesten” een optreden te verzorgen in eigen creaties van zang, dans en voordracht, individueel of in groepsverband.

Deze nieuwe formule sloeg duidelijk aan, gezien de interesse van optredende en belangstellenden en jawel hoor tot nu toe dus al 21 jaar. Ieder jaar is het weer een geweldige happening met gratis entree. Het bewijs hiertoe is dan ook het gegeven dat komende zaterdag 10 februari, vanaf 20.11 uur, genoemde carnavalshappening al voor de 22e maal (in het carnavalsjargon aangegeven als 2 x 11 jaar, een jubileumtintje dus), in het Sjpashoes (gemeenschapshuis) Hei Grindelweg Heksenberg) over de bekende “bühne” zal gaan. Overigens is voor het 21e jaar dat de presentatie gedaan wordt door Callie Steijaert.

De komende uitvoering Van en Vuur d’r Sjpasseberg belooft weer een gezellig carnavals entertainment te worden van een bijna vier uur durende totaal programma met een diversiteit aan spraakmakende optredens van “dorpse artiesten” en muzikale ondersteuning van DJ Jan van Wijnen. Natuurlijk ook onder de “wakende” ogen van prins Jarmo 1e (Mengelers) en jeugdprinses Jennifer 1e (Bor). Voor het voetlicht zullen o.m. optreden: “Heino” (Guus Mengelers), harmonievrienden prins Jarmo,(livemuziek), familie prins Jarmo, Witschmountain Bitches, dames Ronde Tafel (rkvv Heksenberg), Trio terug van weggeweest (V&V op d’r kop), de Teëke Zingers van Sjpasseberg en Sammy (Sàm Smits).

Er zal, evenals voorgaande jaren, gestreden gaan worden om de felbegeerde “Van en Vuur” wisselbeker. De optredens worden gejureerd door de heren Marco Custers, presentator Callie Steijaert en mevrouw Anja Bor (moeder jeugdprinses Jennifer). De organisatie in de personen Wiel Berends en Frank Aretz heten eenieder dan ook van harte welkom. Kortom, het wordt zaterdag weer een geweldige uitvoering. Dorpse entertainment ten top. Dit alles onder het motto: “Mit muziek, dans en egaal wat veur weer, Sjpasseberg hat carnavalsplezeer”.

Foto’s Callie Steijaert

 

Geef een reactie