Volgende fase nieuwbouw Erensteinerveld van start


Directeur Marc Schroten van Wonen Zuid en wethouder Tim Weijers
(Volkshuisvesting/Ruimtelijke Ordening) op locatie.
Woningcorporatie Wonen Zuid en de gemeente Kerkrade werken samen aan de herontwikkeling van het Erensteinerveld. Op de locaties Spiesstraat/Poyckstraat en de Nassaustraat worden door Wonen Zuid 30 nieuwe woningen gebouwd. Inmiddels zijn de oude woningen gesloopt en wordt er gezamenlijk verder gewerkt aan de benodigde planvoorbereiding.

Wethouder Tim Weijers (Volkshuisvesting/Ruimtelijke Ordening) en directeur Marc Schroten van Wonen Zuid hebben op 5 februari samen het projectbord onthuld aan de Poyckstraat. Beiden zijn zeer verheugd over de samenwerking en het omvormen van het gebied naar een toekomstbestendige en duurzame wijk.

Binnenkort wordt gestart met de procedure bestemmingsplan die normaal gesproken een doorlooptijd heeft van 6 tot 9 maanden. Aansluitend is de start van het bouwen van de woningen. Na het bouwen gaat de gemeente aan de slag met het vernieuwen van de aangrenzende wegen en het inrichten van het binnen-gebied.

Logo Erensteinerveld
De gemeente Kerkrade en woningcorporaties Wonen Zuid en Wonen Limburg werken samen aan een goede toekomst voor de buurten Waubacherveld, Hopel, Eygelshoven-Kom, Vink, Erenstein, Chevremont en Haanrade. Bij het uitvoeren van plannen en projecten maken zij gebruik van de Stadsdeelvisie Kerkrade Noord en Oost II, waarin de huidige situatie in kaart is gebracht en waarbij de richting is aangegeven wat er nodig is om klaar te zijn voor de toekomst. Dit doen zij ook door het actief ondersteunen en uitdragen van (buurt-)initiatieven van bewoners en/of ondernemers.

Locatie Spiesstraat/Poyckstraat.

Locatie Nassaustraat.

Geef een reactie