Hoofdmenu

RODA JC VERLIEST MET 2-4 VAN AJAX

In het eigen Parkstad Limburg Stadion heeft de ploeg van hoofdtrainer Robert Molenaar met 2-4 van Ajax verloren. Doelpunten aan de kant van Roda JC kwamen op naam van Gustafson (2′) en Vancamp (80′).
Hoofdtrainer Robert Molenaar startte met Maecky Ngombo als vervanger voor de geblesseerde Dani Schahin op de spits positie. De thuisploeg wist al snel op voorsprong te komen. Na amper twee minuten spelen was het uitgerekend Mikhail Rosheuvel, die de afgelopen wedstrijden ook al een belangrijke rol vervulde, die de bal panklaar neerlegde voor Gustafson. Laatstgenoemde wist de bal rustig tegen de touwen te werken.

Na een kleine tien minuten spelen kwamen de Amsterdammers weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Donny van de Beek. Helaas moest Donis Avdijaj na 20 minuten noodgedwongen het veld verlaten met een blessure, hij werd vervangen door Livio Milts. Amper 5 minuten later wist de uitploeg op voorsprong te komen. Hakim Ziyech wist de bal van net buiten het strafschop gebied in de bovenhoek te krullen. Na een halfuur spelen wist Hidde Jurjus nog net redding te brengen op een hard schot van Schöne. Ook de thuisploeg kreeg af en toe kansen. Na hard werken van invaller Livio Milts was zijn voorzet net te scherp voor Ngombo en Rosheuvel.

In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er niet veel aan beide kanten. Het was voornamelijk de uitploeg die balbezit had en kansen probeerde te creëren. Na driekwart wedstrijd wist Huntelaar de voorsprong verder te vergroten. Hij omspeelde Jurjus en schoof de bal rustig in de verre hoek. Ngombo wist op zijn beurt een prima voorzet af te leveren waarna Vancamp de bal binnen schoof en de spanning weer terug wist te brengen in het Parkstad Limburg Stadion. Amper twee minuten later tekende Klaas Jan Huntelaar voor zijn tweede van de avond; hij bracht de marge weer op 2.

Roda JC speelt komende zaterdag in het verre Noorden tegen SC Heerenveen. Aanvang van deze wedstrijd is om 20.45 uur in het Abe Lenstra Stadion. Op zondag 18 februari komt FC Utrecht op bezoek in Kerkrade. Tickets zijn te koop via www.rodajc.nl/tickets of in de Fanshop.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno