Zuyderland en Harteraad starten met Hart & Vaatcafé

Op woensdag 14 en woensdag 28 maart organiseert de afdeling Cardiologie van Zuyderland, in samenwerking met stichting Harteraad, voor het eerst een Hart & Vaatcafé. Dit is een contactbijeenkomst voor hart- en vaatpatiënten, familie en belangstellenden. In het café wordt informatie gegeven over hart- en vaataandoeningen en is er de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen.

Het belangrijkste doel is om patiënten, familie en zorgverleners op laagdrempelige wijze met elkaar in contact te brengen. Op woensdag 14 maart vindt de eerste bijeenkomst plaats in Brasserie ‘De Admiraal’ te Heerlen. Twee weken later wordt het Hart & Vaatcafé gehouden in het Hubertushuis in Geleen. Beide avonden starten om 19.00 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur.

Programma

Tijdens het Hart & Vaatcafé staat het thema ‘boezemfibrilleren’, ook wel hartkloppingen genoemd, centraal. Een veel voorkomende hartritmestoornis waarbij de hartslag kan oplopen naar 150 á 200 slagen per minuut, twee keer zoveel als normaal. Cardioloog Casper Hoorntje en twee Hartrevalidatieverpleegkundigen komen aan het woord over dit thema. Na de pauze deelt een patiënt zijn ervaringen en is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met andere aanwezigen.

Aanmelden
Heeft u interesse in het Hart & Vaatcafé? U bent van harte welkom! Aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan via de onderstaande linkjes op de website van Harteraad:

Woensdag 14 maart, ‘De Admiraal’ – Heerlen

Woensdag 28 maart, ‘Hubertushuis’ – Geleen

 Foto®Parkstadactueel/Tom de Cock

Geef een reactie