Hoofdmenu

Bibliotheek Brunssum en Theatergroep Xtravagant organiseren: Lezing over The Raven – Het beroemde gedicht van Edgar Allan Poe

 

Waar: Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147

Wanneer: dinsdag 20 februari 2018

Tijdstip: 19:30 – 21.00 u.

Kosten: Gratis

Aanmelden (verplicht): www.bibliotheekbrunssum.nl (via het blokje ‘Agenda’), telefonisch: 045-4007560 of bij de klantenbalie van de bibliotheek.

 

In 1845 is het befaamde gedicht The Raven van Edgar Allan Poe gepubliceerd maar tot op heden blijft het mensen verwonderen en intrigeren. Het gedicht wordt nog steeds veel gelezen en voorgedragen en het is veelvuldig verwerkt in films, muziek en theater.
Maar wat weten we over de onheilspellende raaf en zijn mysterieuze ‘Nevermore’?

Tijdens de lezing wordt het gedicht ontleed en is er bovendien een inleiding op de gelijknamige theatervoorstelling van Theatergroep Xtravagant, die op 24 en 25 februari in
D’r Brikke-Oave plaatsvindt. Deze voorstelling is gebaseerd op The Raven  maar er liggen meerdere literaire werken aan ten grondslag en regisseur/schrijver Max Foxen heeft er een eigen interpretatie aan gegeven.
In deze lezing neemt hij u mee op reis naar de wonderlijke wereld van The Raven.
Bij de eerste halte, het ontleden van het gedicht, komen de volgende vragen aan bod: Wat zit erin verborgen? Wat vertelt het gedicht? Misschien nog wel belangrijker: wat vertelt het gedicht niet?…

De volgende stop is Poe’s oeuvre. Wat heeft hij geschreven? Wat zijn relevante werken voor The Raven? Zijn er verbanden tussen ‘The Raven’ en ‘A Dream’?

We maken een korte tussenstop bij Poe’s tijdgenoten om als eindbestemming aan te komen bij de inleiding op de theatervoorstelling ‘The Raven’.
Na deze lezing heeft u hopelijk antwoord op vele vragen.

Ook voor geïnteresseerden die niet naar de theatervoorstelling van The Raven gaan is deze lezing de moeite waard.« (Vorig nieuwsbericht)