Hoofdmenu

schrit_tmacher Festival: start met Michael Clark en The Hole 

 

Van dinsdag 20 februari t/m zondag 25 maart 2018 vindt de 23ste  editie van het grensoverschrijdende schrit_tmacher Festival plaats. Het beloven vijf weken boordevol verrassende en spectaculaire danservaringen te worden. Zo zijn er deze editie fascinerende gezelschappen en stukken uit Israël, Nederland, Frankrijk, Marokko/België en China/VS.

De eerste festival week is gelijk een hele bijzondere. Niet alleen opent het festival op woensdag 21 februari in Heerlen met de Nederlandse première van to a simple, rock ’n’ roll . . . song. van Michael Clark Company (UK). Ook staan er van donderdag 22 t/m zondag 25 februari acht voorstellingen op het programma van de unieke theater ervaring The Hole, uitgevoerd door NDT1 in coproductie met schrit_tmacher Festival.

The Hole
Vier dagen lang wordt in een van tribune ontdane LIMBURGzaal Ohad Naharins meesterwerk ‘The Hole’ (Batsheva Dance Company, 2013) twee keer per dag uitgevoerd. Uniek, mede omdat NDT1 niet alleen toestemming van de choreograaf heeft gekregen het stuk in Nederland uit te voeren, maar ook om de gehele set (het hele decor) over te brengen vanuit Israël. Deze zeer uitzonderlijke dansproductie is voor het allereerst buiten Israël te zien en staat in slechts 3 steden in Nederland. In Amsterdam en Den Haag zijn voor stellingen volledig uitverkocht. Mis uw kans in Heerlen dus niet!

Bekijk het hele programma van schrit_tmacher Festival ook op www.schrittmacherfestival.nl.

photo-Hugo-Glendinning