Hoofdmenu

Heksengroep van Cafe Casper winnen 22e editie “dorpse artiesten uitvoering” Van en Vuur d’r Sjpasseberg.  

 

 

Geweldig verlopen avond in het Sjpashoes Heksenberg-Heerlen

 

 

Afgelopen zaterdag stond het Sjpashoes (Gemeenschapshuis Heksenberg) uiteraard in het teken van de “vasteloavends”-viering. Onder organisatie van de eigen Stichting Gemeenschapshuis Heksenberg (SGH) vond in de middaguren al een leuke, maar vooral gezellige, kindercarnavalsmiddag plaats. Een heel groot aantal jeugdigen uit deze carnavalsminnende wijk, en natuurlijk begeleid door hun ouders en familie, vermaakte zich opperbest. Jeugdprinsesje Jennifer 1e (Bor) van “D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein”, weliswaar helaas al enkele dagen getroffen door griep, was niettemin aanwezig om haar jeugdige onderdanen in “sjpas en plezeer” een hart onder de riem te steken. Dat lukte dan ook wonderwel, evenals de versnaperingen door Stichting Gemeenschapshuis beschikbaar gesteld. Uiteraard was ook grote prins Jarmo 1e (Mengelers) en zijn Verein gevolg aanwezig om de jonge carnavalisten te ondersteunen. Kortom, een chapeau voor deze geslaagde middag.

In de avonduren stond dan op het “vasteloavends”-programma de 22e editie van de “dorpse artiesten”-avond  “Van en Vuur d’r Sjpasseberg”. Dus was er in carnavalstermen dan ook sprake van een klein jubileumtintje omdat het getal 22 immers vertaald kan worden in 2 x 11 jaar. Uiteraard stond deze 22e editie onder auspiciën van “D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein”, terwijl de presentatie voor het 21e jaar in handen was van Callie Steijaert. Vanaf de eerste minuut zat de meer als opperbeste stemming, in een bomvol gevulde Sjpashoes met kleurrijk in outfit gestoken carnavalsvierders ,er heel goed in. “Vasteloavend”-enthousiasme van de bovenste plank dus.

Niet zo verwonderlijk eigenlijk want de nieuwsgierigheid wie de winnaar(s) van deze 22e editie, als opvolgers van Henry en Maikel (winnaars 2017) zouden worden, vormde de rode draad tijdens deze avond. Met betrekking tot de deelnemende “dorpse artiesten” stond bij voorbaat al vast dat het voor de deskundige en onpartijdige jury, bestaande uit Marco Custers (ondernemer in Sjpasseberg), Anja Bor (moeder jeugdprinses) en presentator Callie Steijaert de bekende “kluif” zou worden aangaande de beoordeling wie de felbegeerde wisselbeker mee naar huis zou mogen nemen.

Urenlang stond het Sjpashoes dan ook op z’n kop en na elk optreden laaide het carnavalsenthousiasme in alle hevigheid weer op en muzikaal ook ondersteund door DJ Jan van Wijnen. Het was al na middernacht dat de jury zich terugtrok voor de beraadslaging. Zanger Sém Smits overbrugde de tijd van de juryberaadslaging met stemmingsvolle liederen. Uiteindelijk verscheen de jury terug op het podium en gonsde het (het Sinterklaas) gezegde: “vol verwachting klopt ons hart” bij natuurlijk de deelnemende “dorpse artiesten”, maar ook bij alle narren in het Sjpashoes.

Aan alle spanning kwam een einde toen de jury, bij monde van presentator/jurylid Callie Steijaert de uitslag bekend maakte. Op de derde plaats eindigde zanger Heino (Guus Mengelers) met 26.5 punten, tweede werden De Teëke Zingers van Sjpasseberg (de HVV) met 28 punten en 1e en winnaar van deze editie “Van en Vuur d’r Sjpasseberg” 2018 werd de Heksengroep van Cafe Casper ofwel de Witchmountain Bitches met 28.5 punten. De prijzen werden uitgereikt door prins Jarmo 1 en de wisselbeker voor de winnaars door HVV-(interim)-voorzitter Ed Petit. Alom heerste er grote tevredenheid over het verloop van deze geweldige avond en over de juiste winnaars die als overwinningstoetje nog een “zugabe” gaven. Kortom, Sjpasseberg op zijn best.

 

Foto’s Stichting Gemeenschapshuis Heksenberg (SGH)