Hoofdmenu

Ja! voor de Partij voor de Dieren is ‘Nee!’ tegen de papieren afvalberg

 

 

De Partij voor de Dieren heeft genoeg van ongeadresseerd reclamedrukwerk en huis-aan-huisbladen die ongelezen bij het oud papier belanden.

Op dit moment mogen reclamefolders overal bezorgd worden met uitzondering van huishoudens met een nee-nee sticker. Per huishouden wordt gemiddeld circa 30 kilo aan reclamefolders bezorgd, de huis-aan-huisbladen niet meegerekend. Minder papiergebruik is een enorme winst voor het milieu, we kappen beduidend minder bomen.

In de huidige situatie kunnen mensen met een nee-nee sticker aangeven geen folders op de deurmat te willen. Partij voor de Dieren wil de situatie omkeren. Standaard geen reclame drukwerk tenzij men een ja-ja sticker op de brievenbus plakt. “Als niemand de ja-ja sticker plakt, worden miljoenen kilo’s drukwerk per jaar uitgespaard”, zegt Pascal Plusquin, lijstaanvoerder van Partij voor de Dieren Heerlen.

Deze omkering van het systeem is uniek in Nederland.

Amsterdam heeft per januari 2018 de ja-ja sticker ingevoerd, vele andere gemeenten hebben ook de wens het huidige stickersysteem om te draaien.

In Heerlen zijn de zuilen voor vrije meningsuiting afgelopen zaterdag voorzien van de ja-ja posters.

 

http://heerlen.partijvoordedieren.nl« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »