Hoofdmenu

Natuurparels van Parkstad 

 

 

Op dinsdag 20 februari verzorgt Hub Vergoossen (IVN Kerkrade)  in Kerkrade een presentatie over de natuur in de Parkstad. Aanvang is 20.00 uur in het IVN-home, aan de Kaffebergsweg 2a in Kerkrade.

Hoewel veel mensen vaak denken dat ze ver weg moeten trekken om mooie natuurgebieden tegen te komen, blijkt de natuur in Parkstad Limburg meer dan de moeite waard. Dat ontdekte Hub onder meer tijdens de door de IVN-afdelingen uit Parkstad Limburg georganiseerde natuurontdekkingsreis.

Tijdens negen excursies werd kennis gemaakt met de natuurparels van Parkstad, iedere keer weer met het accent op een andere soortgroep. De presentatie gaat over negen gebieden, te weten de omgeving van Aalbeek, de Putberg bij Ubachsberg, de Brunssummerheide, rondom de Geleen- en Caumerbeek bij Hoensbroek, rondom de Voort in Nieuwenhagen, vleermuizen bij Welten, paddenstoelen bij de Cranenweijer te Kerkrade, de Worm bij Rimburg en de omgeving van de Vrouweheide/ Putberg te Ubachsberg.

Foto©Parkstadactueel/Lucho Carreno