Hoofdmenu

Sportief genieten van het mooie stadspark Brunssum? Kom naar de Vijverparkloop op 24 februari 2018

De doldwaze carnavalsdagen zijn weer voorbij. En de Parelloop komt steeds dichterbij. Tijd dus om nog gauw te oefenen voor de wedstrijddag op zondag 18 maart 2018. Dat kan op 24 februari 2018. Het decor voor deze voorbereidingswedstrijd is deze keer het stadspark in hartje Brunssum. Hier hebben de organisatoren van de Parelloop een mooi parcours rond de vijver uitgezet. Het is geen moeilijk parcours en daarom voor iedereen geschikt. Niet alleen voor de beginnende hardloper en de recreant maar zeker ook voor de wedstrijdloper een ideale gelegenheid om zijn vorm te testen.

De Vijverparkloop maakt deel uit van drie wedstrijden in de Brunssumse parken ter voorbereiding van de 30e Parelloop, op zondag 18 maart 2018. Bij deelname aan alle drie de wedstrijden doet men automatisch mee aan het EMMA Safety Footwear Parklopen-klassement. De vorige twee parklopen vonden plaats op 9 december 2017 en 20 januari 2018. De Vijverparkloop is de laatste voorbereidingswedstrijd die plaatsvindt op 24 februari 2018.

Tijdens de parklopen staan ook scholierenlopen op het programma. Om deelname van kinderen onder 16 jaar te stimuleren mogen zij gratis deelnemen. Het programma ziet er als volgt uit:
Vijverparkloop – 24 februari 2018
09.30 uur – 500 meter – basisscholieren groep 1 t/m 4
09.40 uur – 1000 meter – basisscholieren groep 5 t/m 8
09.55 uur – 4000 meter – recreanten en starters
10.40 uur – 8000 meter – recreanten en wedstrijdlopers boven 16 jaar

Inschrijven
Voorinschrijven kan tot één dag voor de wedstrijd door het inschrijfformulier in te vullen op www.parelloop.nl . Inschrijving op de wedstrijddag is mogelijk tot een half uur voor het betreffende programmaonderdeel. Het wedstrijdsecretariaat voor de Vijverparkloop is gelegen nabij de start/finish; en vanaf de parkeerplaats Lindeplein goed zichtbaar.

Inschrijfkosten
Deelname voor kinderen tot en met 16 jaar en leden ParelloopRunners is gratis; voor overige deelnemers bedragen de inschrijfkosten 3 euro.

Prijzen en herinneringen
Deelnemers die in dezelfde categorie aan alle drie de parklopen meedoen, worden opgenomen in het EMMA Safety Footwear Parklopen klassement.
De nrs. 1, 2 en 3 van het klassement worden op basis van een puntentelling (na afloop van de laatste wedstrijd) gehuldigd met een prijs.
Bij de afzonderlijke parklopen worden geen prijzen beschikbaar gesteld.
Kinderen die deelnemen aan alle drie de wedstrijden ontvangen na de derde parkloop een herinneringsmedaille. De top 3 van het klassement bij de jeugd wordt eveneens gehuldigd en ontvangt een prijs.

Faciliteiten
Bij de finish is water, sportdrank of thee beschikbaar.
De uitslagen worden gepubliceerd op www.parelloop.nl.
Het klassement van de Parklopen Brunssum (na twee van de drie wedstrijden) staan op de uitslagen-pagina.

Parkeergelegenheid Vijverparkloop
– Lindeplein en Koutenveld

Foto: Parelloop(Volgend nieuwsbericht) »