Hoofdmenu

KVC Oranje-Wijnandia, topaffiche in Bleijerheide

Zondag 18 februari (14.30) ontvangt KVC Oranje in eigen huis koploper Wijnandia, een wedstrijd die op affiches zonder meer als een topper mag worden aangeprezen.

Wijnandia, getraind door voormalig KVC Oranje-speler Kevin Nowacki, die op Carnavalsmaandag zijn 38e verjaardag mocht vieren, is de ongeslagen koploper in de vierde klasse B. De ploeg heeft tot nu alle duels (12) gewonnen en dus het maximaal aantal punten behaald. Het lijkt erop dat Nowacki zijn ploeg een code heeft meegegeven die tot op heden voor geen enkele tegenstander te kraken is geweest.
Hoogste tijd dus om een gat in die ongeschonden status van de mannen uit het pittoreske Wijnandsrade te schieten, zal men bij KVC Oranje denken. Al was het maar om de achterstand op de koploper te verkleinen tot vier punten en daarmee weer wat de spanning in de titelstrijd in 4B te brengen. Maar dat wordt geen sinecure. Wie zijn oor te luister legt bij de diverse clubs uit 4B en andere kenners van het amateurvoetbal, hoort enkel zeer lovende kritieken over kwaliteit en spelopvatting van de equipe van Kevin Nowacki, die in zijn tijd bij oranje-wit als spits regelmatig het net van de tegenstander wist te vinden, destijds in 3A. Aan de andere kant, aan elke serie, ook aan die van Wijnandia, komt ooit een einde. Weliswaar een adagium, maar ook een waarheid als een koe.

De vraag is dus of KVC Oranje bij machte is om de code van het bolwerk genaamd Wijnandia te kraken. Niet alleen oranje-wit zou daarbij overigens gebaat zijn. Ook Voerendaal en RKHBS, andere topploegen in deze klasse, zullen graag zien dat Wijnandia punten laat liggen. De ploeg van Kevin Nowacki heeft aan dat soort bespiegelingen natuurlijk geen enkele boodschap en zal de dertiende zege op rij willen.
Ook KVC Oranje doet het tot nu, als promovendus, prima. Bovendien laat de ploeg van trainer Paul van Putten attractief voetbal zien, gelardeerd met het nodige technisch vernuft, in combinatie met een flinke dosis werklust. Anders geformuleerd: ook bij oranje-wit is er over kwaliteit niets te klagen.

Het kan haast niet anders of zondag gaat een spektakelstuk plaatsvinden aan de Voorterstraat in Bleijerheide. Een wedstrijd die het aankijken op voorhand alleszins waard lijkt te zijn. De aftrap is om 14.30. Rond half vijf weten we dan of de code van de koploper is gekraakt. KVC Oranje en Wijnandia heten u graag welkom op Sportpark Bleijerheide.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)