Hoofdmenu

UOW ’02 komt niet goed uit de winterstop!

Op een fijne zonnige winterdag op Sportpark In de Struiken te Brunssum moesten de teams van Langeberg en UOW ’02 de competitie weer hervatten na de winterstop en de carnavalsweek. Voor de van beide clubs talrijke toeschouwers was het voetbal van beide teams zeker niet zo “zonnig”. Werkvoetbal en heel matig samenspel!
Langeberg koos veelvuldig voor de lange bal en UOW ’02 speelde in een veel te laag tempo met teveel foutieve passes om het Langeberg moeilijk te maken.
Werd het dan toch een keer gevaarlijk, dan wisten de Langeberg verdedigers waar de bal heen moest: “In de Struiken”!!

De beginfase was voor UOW ’02 met twee goede aanvallen, waar Ronald Geuskens met een goed schot het doel op een haar na miste en even later de uitstekende keeper Alain Cornelissen zijn schot pareerde. Daarna was het Langeberg dat met enkele goede passes van Collin Keulen de verdediging van UOW ’02 onder druk zette. In de laatste fase van de 1e helft waren beide teams slordig en leden veel balverlies.
De 2e helft was niet veel beter. Het was weer Ronald Geuskens, die met een goede actie en een goed schot met zijn rechterbeen doelman Cornelissen aan het werk zette. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. Een onnodige overtreding van Lars Peters in het 16 meter gebied werd door scheidsrechter Lemmens bestraft met een penalty. Rick Römkens verzilverde dit cadeautje koel: 1-0 De wedstrijd werd steeds rommeliger met van beide kanten veel balverlies en vooral Langeberg nam geen enkel risico in de opbouw. Het was ook een van die lange ballen, die na een voorzet van links door Rik Knibbeler werd ingetikt en keeper Kenny Eggen kansloos liet: 2-0.
In de laatste fase probeerde UOW ’02 nog wel de aansluitingstreffer te forceren, maar keeper Cornelissen kon met goed keeperswerk de nul houden. UOW ’02 moest in deze matige wedstrijd met veel werkvoetbal zonder punten terug naar Landgraaf en zal in de komende weken de voeten moeten laten spreken om de weg omhoog op de ranglijst te vinden. In deze wedstrijd kwam duidelijk naar voren, dat werken altijd wint van talent, behalve als talent ook wil werken!
Dus om te beginnen zondag in de uitwedstrijd bij Sporting Heerlen uit een ander vaatje tappen mannen. Succes!!

57e min.: 1-0 Rick Römkens 62e min.: 2-0 Rik Knibbeler

Verslag: Bert Wassen, UOW ‘02

Foto’s:©Parkstad Actueel / Tom de Cock, meer foto’s op deze link.« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »