Hoofdmenu

Weltania houdt het te lang spannend

 

 

 

 

Voor Weltania stond het thuisduel tegen Walram op het programma. Na de nederlaag tegen Langeberg was het team gezakt naar de vierde plek op de ranglijst. Om de aansluiting niet te verliezen, moesten de drie punten in Welten blijven. Uiteindelijk lukte dat ook, maar omdat

Bas Piette in het Walramdoel schijnbaar onpasseerbaar leek, bleef het lang spannend. In de laatste seconden van het duel had Walram zelfs op 2 – 2 kunnen komen maar René Bliek wist met een sliding erger te voorkomen.

Vooral in de eerste helft was er een eenrichtingverkeer naar het Walram doel. In de eerste minuten had Sander Theunissen het vizier nog niet scherp genoeg staan en gingen zijn schoten naast. Daarna kon de volgende opsomming worden gemaakt:

15” lage voorzet van Sebastiaan van Middegaal vindt geen medespeler

17” vrije trap van Sander dwingt Bas Piette tot een goede redding

18” kopbal van Willem Bindels

20” Willem schiet van binnen het strafschopgebied op doel

24” vrije trap van Sander wordt gestopt

25” kopkans voor  Simon Eurlings na corner van Frank Teerling

27” prima vrije trap van  Loek Consten wordt over de lat getikt

37” grote kans voor Sander na goed terugleggen door Bram Waltmans

39” kopbal van Sjors van Velzen scheert te lat

42” kopbal van Willem tegen de paal.

Tussentijds trad de oude voetbalwet in werking: als je zelf verzuimd om te scoren doet de tegenstander dat wel. Een snelle uitval van Walram leidde in de 30ste minuut tot de 0 – 1 door Ralph Cornips en uiteindelijk was dit ook de ruststand.

Na de thee zagen de toeschouwers het zelfde spelbeeld, zij het dat Weltania onzorgvuldiger werd in de combinaties. De eerste hoekschop leidde echter wel tot de dik verdiende gelijkmaker: Willem kopte bij de 2e paal de 1 – 1 binnen.

Na 20 minuten leek de verdiende voorsprong voor Weltania op handen. Bram Waltmans werd in het strafschopgebied gevloerd en scheidsrechter Ickenroth wees gedecideerd naar de stip. De overtreding leverde Olmo Cordeweners de tweede gele kaart op zodat Walram vanaf dat moment ook nog met 10 man verder mocht. Helaas wist Frank Teerling de strafschop niet te verzilveren. Het hele gebeuren gaf Walram nieuwe energie en er leek meer evenwicht in de wedstrijd te komen. Tot 10 minuten voor tijd Sebastiaan van Middegaal een klassieke counter doeltreffend afrondde en Weltania daardoor toch nog aan de drie punten hielp.

Foto’s:®Parkstadactueel / Lucho Carreno, voor meer foto’s op deze link.

 

 

 

 (Volgend nieuwsbericht) »