Helpt u ook mee om Nederland dementievriendelijker te maken?

 

 

 

Dementie wordt volksziekte nummer 1. We krijgen er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms zwaar, maar als we allemaal een beetje moeite doen, kunnen we veel voor elkaar betekenen. Zodat mensen met dementie en mensen in hun omgeving zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten en mee blijven doen in de maatschappij.

 

Iedereen kan dementievriendelijk worden

Wilt u dementievriendelijk worden? Of bent u het al? Lees meer informatie in de Dementievriendelijk folder of op www.samendementievriendelijk.nl en doe de korte online training ‘GOED omgaan met dementie’. In deze training doorloop je vier situaties waarin iemand met dementie je hulp goed kan gebruiken.
GOED is een ezelsbruggetje voor hoe je moet omgaan met dementie en staat voor: Geruststellen, Oogcontact maken, Even meedenken en Dank je wel.

Nederland dementievriendelijk

Initiatief

De campagne ‘Samen maken we Limburg dementievriendelijk’ vindt plaats tussen 19 februari en 9 maart 2018. Vele organisaties, waaronder de gemeente Kerkrade, ondersteunen dit van harte. De campagne is een gezamenlijk initiatief van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM, Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS. De initiatiefnemers willen de komende vijf jaar Nederlanders bewust maken van de impact van dementie. Het doel is dat mensen dementie niet alleen weten te herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

Meer informatie? Op de website www.samendementievriendelijk.nl lees je meer over wat je kunt doen in je buurt, voor mantelzorgers of in je bedrijf.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie