Nadat iedereen in de vereniging met een paar voetbalschoenen was benadert vertrok de equipe van Dennis richting Lemiers.
Met Jordy en Cain ziek, Mike en Martijn op vakantie,  en Jan, Timothy, Brain en Dion geblesseerd begon Brunssum dus zeer gehavend aan deze wedstrijd. Men startte met Samir de trainer van het tweede, A speler Justin en good old Ayoub  in de basis, het doel werd verdedigt door Brandon de keeper van ons B-team. De tegenstander had goede resultaten behaalt de laatste tijd en verloor nipt van de koploper alle ingrediënten voor een lastige wedstrijd. Het veld lag er goed bij al zal daar na de wedstrijd het niet iedereen mee eens zijn geweest.

Na 10 minuten was er van een krachtsverschil weinig te zien en kreeg Brunssum het gevoel dat dit team ook kwaliteit genoeg had om niet afgeschoten te worden. Er werd hard gewerkt door Brunssum en Rood groen kwam niet verder dan 20 meter van het Brunssumse doel. Zo bleef het eerste half uur heen en weer schommelen, rood groen probeerde er door te komen maar Brunssum bleef makkelijk op de been, daar tegenover speelde Brunssum vaker de lange bal en was daar regelmatig dreigend mee zonder echt een grote kans te creëren. 20 minuten voor tijd kwam zo’n lange bal bij Danny en hij kreeg een goede schotkans vanaf randje zestien maar zijn schot had te weinig kracht om de gasten goalie te verrassen. Even later was het weer Danny die schoot en tikte Bram de bal met een uiterste inspanning binnen maar stond hierbij buitenspel zo oordeelde de grens en dus ook de scheids.

Na een half uur leek het of de krachten bij Brunssum minder werden en Rood groen begon met een offensief. De bal was veel in en rond de zestien van Brunssum maar echte kansen kwamen er niet en als er al schoten volgden waren deze niet zuiver. Vlak voor rust botste Ayoub met zijn hoofd tegen Samir en toen bleek dat ook beton kan scheuren, met de goede verzorging van Sandy en een sexy tulband kon deze sloper gewoon verder. De rust leek op het goede moment te komen voor Brunssum en de wetenschap dat we niet echt iets om konden zetten in de rust baarde zorgen.
Niks was echter minder waar, Brunssum kwam na de rust als herboren uit de kleedkamer en nu werd er regelmatig goed gevoetbald en goed opgebouwd. Met de snelheid voorin werd de achterhoede van rood groen onder druk gezet. 5 minuten in de tweede helft leverde dit al een goede kans op voor Brunssum, een slecht weggewerkte bal van rood groen kwam op de 11 meter voor de voeten van Brandon en waar deze normaal snoeihard uithaalt probeerde hij het nu met de binnenkant. Helaas zat er nog een voet van de tegenstander tussen en werd deze kans teniet gedaan.

Brunssum bleef echter aandringen en rood groen kwam er niet uit in deze fase, er volgden kansen en geen kleine. In de 60e minuut was het dan toch echt raak, net toen ik mijn laatste marken in de bus voor de jeugd gooide hoorde ik gejuich en lag de bal achter de rood groen doelman. Na nagevraagd te hebben bleek Calvin de bal prachtig met de binnenkant te hebben binnen gewerkt. 0-1 dat had niemand verwacht maar was zeker niet onverdiend in deze fase. Brunssum bleef zelfs aanvallen en kansen creëren men had dan ook enkele goede mogelijkheden om op 0-2 te komen.
Rood groen kon geen vuist maken en bleef ongevaarlijk, hun beste speler lag aan banden bij Jordy en iedereen in het Brunssum team knokte voor wat hij waard was. In de 70e minuut werd de goed werkende A speler Justin vervangen door de in de B spelende David en ook deze zestien jarige werkte hard. Nadat Ayoub na een blessure buiten de lijnen moest van de scheids probeerde de keeper van rood groen het met een lange bal en met succes. Nu de sterk koppende Ayoub buiten de lijnen was en we een verdediger minder hadden viel de bal precies tussen de achterhoede en de Brunssum keeper en was het een rood groen voet die er als eerste bij was en de bal langs de keeper plaatste het doel in 1-1.

Erg zonde aangezien er geen kansen waren vergeven tot dan, maar Brunssum bleef erin geloven en ook nu kreeg men weer kansen. In een scrimmage binnen de zestien appelleerde de Brunssum delegatie voor hands maar hier werd geen gehoor aan gegeven door de scheidsrechter. Nu voelde je aan alles dat Brunssum het in de laatste 5 minuten zwaar ging krijgen met het opportunistische voetbal van rood groen, lange ballen bereikten steeds vaker de voorwaartsen en de dreiging nam toe. Echte kansen leverde het niet op maar de druk werd groter. Intussen was de tijd al lang verstreken maar een redelijke blessure tijd lag wel voor de hand . Maar het maakt het des te zuurder als het volledig onverdiende winnende doelpunt dan toch valt, 5 minuten in blessure tijd werd de bal voor gegeven en in tweede instantie binnengekopt waardoor de rood groenen er toch met de winst van door gingen. Nu was het opeens schieri es ist zeit en kon zelfs de ingevallen hoofdtrainer het tij niet meer keren de laatste minuten.

Uiteindelijk een zeer onverdiende en zure nederlaag met een hoop positieve kanttekeningen. Met zoveel afwezigen toch zo’n pot op de mat leggen is zeer knap, en daar waar echt iedereen hard heeft gewerkt en goed heeft gevoetbald is alleen het niet afmaken van de kansen als teleurstellend te noemen. Gezegd moet worden dat een extra compliment gegeven moet worden aan Samir die echt een leider was achterin, aan Ayoub die onverzettelijk als altijd acteerde en aan de drie jeugdspelers Brandon, Justin en David die hun huid duur hebben verkocht. Eenmaal thuis heb ik om in de wandelgangen de video van de wedstrijd nogmaals bekeken aangezien alle thuiswedstrijden van rood groen hierop staan. Dit had ik beter niet kunnen doen want behalve dat de handsbal geen handsbal bleek te zijn zag ik ook de kansen en kwam ik na het turven van de kansen uit op 7-2 voor Brunssum en was de nasmaak nog zuurder.
Ondanks de nederlaag ben ik er echter nog meer van overtuigd dat Brunssum het gaat redden dit jaar in de vierde klasse.