Na een toch wat teleurstellende hervatting van de tweede seizoenshelft met een verliespartij tegen SV Venray en een gelijkspel tegen FC Hoensbroek wachtte vandaag een van de titelkandidaten: namelijk SV Geldrop kwam op bezoek. De vraag was hoe de mannen van Cooky Voorn de carnaval hadden overleefd.

Onder een stralende zon werd er om half drie afgetrapt. Geldrop nam meteen het initiatief in handen en liet zien terecht bij de bovensten in de eerste klasse mee te draaien. Bekkerveld had het lastig maar kwam er enkele malen gevaarlijk uit. Demsey Downson en Wouter Peeters kregen goede mogelijkheden, echter het vizier stond helaas niet op scherp. Na 20 minuten spelen kreeg Geldrop aan de rechterkant een vrije trap te nemen deze werd door een Geldrop speler teruggekopt. Doelman Rik Klyn was gepasseerd en op de doellijn wist de spits van Geldrop de bal het beslissende zetje te geven.. 0-1 voor Geldrop. Bekkerveld rechtte de rug en er werd hard gewerkt en bij vlagen aardig voetbal op de mat gelegd. Helaas wisten de blauwwitte zebra’s geen doel te treffen en na 45 zuivere speelminuten floot de goede leidende leidsman Bogers voor rust. Trainer Cooky Voorn was niet ontevreden over de eerste helft alleen moesten de kansen wel benut worden.  Na 5 minuten in de tweede helft had Bekkerveld minimaal op gelijke stand moeten komen. Twee 100% kansen voor Demsey Dowson werden in een 1 op 1 duel met de doelman van Geldrop gemist. Dit was zonde, achteraf bleek dit het kantelpunt in de wedstrijd. Bekkerveld probeerde het spel te maken en de duimschroeven aan te draaien. Echter Geldrop was razendsnel in de omschakeling en kwam er met veel mensen tegelijk uit. Dit resulteerde na 65 minuten in de 0-2. De rechtsbuiten van Geldrop maakte een goede passeerbeweging, gaf de bal voor en voor de Geldrop spits was het een koud kunstje om de bal bij de tweede paal te scoren. Hierna was de wedstrijd gelopen, Bekkerveld probeerde wel en kreeg via Wouter Peeters en Joep op de Kamp nog een goede kans op de aansluitingstreffer, echter een kwartier voor tijd gooide Geldrop het duel definitief op slot 0-3.

Na 90 minuten werd er afgefloten en won Geldrop geflatteerd maar wel verdiend van Bekkerveld.
Het spel was echter beter dan de voorgaande wedstrijden, hopelijk wordt deze lijn doorgetrokken en kan er donderdag gewonnen worden in de beker bij Sportclub’’25 in Bocholtz aanvang 19.30u.
Komende zondag wacht het duel tegen subtopper Deurne in Deurne.