TEFAF ART SYMPOSIUM 2018 VERZAMELEN IN DE 21STE EEUW

 

Verzamelen in de 21ste Eeuw is het thema van het TEFAF Art Symposium 2018 op vrijdag 9 maart vanaf 10.00 uur in het MECC Maastricht.

De kunstmarkt verandert snel, onder meer door een steeds sterkere mondialisering. Dat heeft grote invloed op de manier waarop mensen verzamelen en de eisen die ze daarbij stellen. TEFAF zet zich in voor de hoogste standaarden in de kunst en neemt het voortouw in de discussie omtrent due dillegence, een transparante kunstmarkt en kennisontwikkeling.

Het thema van de eerste paneldiscussie is Changing Attitudes and the Ethics of Collecting. Deze discussie wordt geleid door van Thomas Marks, redacteur van magazine Apollo. Panelleden zijn Marcel Marée, conservator van de collectie Oud Egypte en Sudan in het The British Museum en Christian Levett, verzamelaar en filantroop.

Nanne Dekking, Voorzitter van de Board of Trustees van TEFAF wordt in het tweede gesprek van de ochtend ondervraagd door Georgina Adam, kenner van de kunstmarkt en schrijver van de Dark Side of the Boom. Het thema is Transparency and the Art Market: Challenges and Opportunities waarbij Nanne Dekking, bekend om zijn inzet voor een transparante kunstmarkt, de hoogst mogelijke normen op de kunstmarkt zal bepleiten.

De laatste paneldiscussie van het symposium wordt gevoerd door Robert van Langh, hoofd Conservering en Restauratie van het Rijksmuseum en Voorzitter van het Netherlands Institute for Conservation + Art + Science (NICAS), Jennifer Mass, Andrew W. Mellon Professor of Cultural Heritage Science aan het Bard Graduate Center en Kai Kuklinski, CEO van AXA ART. Thomas Marks leidt deze discussie, met als thema: The Challenge of Modern Materials. Hierbij komen zowel de filosofische als de praktische aspecten van eigentijds materiaalgebruik aan bod. Zo is onze kennis van materialen dankzij wetenschappelijk onderzoek enorm toegenomen, hetgeen belangrijke gevolgen heeft voor het behoud en restauratie.

Toegangstickets kosten 30 euro en kunnen besteld worden via: https://www.tefaf.com/fairs/tefaf-maastricht/art-symposium Studenten hebben op vertoon van hun studentpas gratis toegang.  

Geef een reactie