Twaalfduizend Euro voor Groene Ster actie: Help Timothy Entertainmentavond Gemeenschapshuis Heksenberg ook succesvol

 

 

Zoals bekend verblijft Timothy Witpeerd uit Heerlerheide momenteel in de Mexicaanse kliniek Make DIPG History in Monterry. Timothy wordt in Mexico, waar hij nu verblijft aan de ziekte DIPG ofwel kanker in de hersenstam behandeld, welke behandeling rond 300.000 euro kost. Na het bekend worden van de situatie rondom Timothy werden direct inzamelingsacties in het leven geroepen. Een van de acties betrof de medewerking van hoofdklasse voetbalvereniging RKSV Groene Ster, welke actie een groot succes is geworden, want de actie bracht maar liefst, u leest het goed, 12.000 euro op laat Jos Op ’t Eijnde, voorzitter van genoemde voetbalvereniging, ons weten.

Jos Op t Eijnde: “de actie van RKSV Groene Ster op zondag 4 februari jl. voor het zieke Groene Ster jeugdlid Timothy voor zijn behandeling in Mexico is een enorm succes geworden. Dank aan alle kaderleden die de kar getrokken hebben in deze actie onder leiding van coördinator Daniël Simons, Fortuna Sittard voor de collecte die de sterdragers mochten houden, Sport 2000 en MASITA voor de actie van de poloshirts, de voetbalwereld voor het schenken van de gesigneerde voetbal shirts en de lokale ondernemers voor het schenken van een aantal prijzen voor de loterij. Groene Ster leden, ouders en familie, supporters en de sponsoren voor de enorme steun. De actie ‘Help Timothy’ heeft door de loterij, de donaties en de sponsorloop maar liefst €12.000 opgebracht. Waarmee voetbalvereniging Groene Ster Timothy kunnen helpen”.

Jos op ’t Eijnde dankt derhalve met respect iedereen voor de verleende steun die heeft bijgedragen aan dit succes. Hierbij denkt hij o.m. terug aan de pupillen die in de sneeuw hun rondjes voor Timothy hebben gerend. Ook geeft hij aan dat dit prachtige beelden heeft opgeleverd welke ook op Timothy en zijn familie indruk gemaakt heeft. Met stelligheid laat Jos ook weten dat het succes van de sponsor dag het beste bewijs is welke belangrijke sociale functie RKSV Groene Ster heeft op Heerlerheide. Tot slot pleit hij dat de Groene Ster actie niet het einde moet zijn, maar dat hier vervolgacties op komen en zeker ook om het verhaal van Timothy te blijven vertellen. Volg dus de acties die uitgezet zijn en de situatie van Timothy ook op zijn facebookpagina “Help Timothy”.

Voor dit nobele doel was overigens afgelopen zaterdag 17 februari ook een grote entertainmentactie opgezet in Gemeenschapshuis Heksenberg Hei Grindelweg 84 met als insteek uiteraard: artiesten voor Timothy. In de namiddag betrof het een leuke mini voorstelling Meet & Greet Anna & Elsa en Pirates Caribbean met Jack Sparrow. Vanaf 18.00 uur traden belangeloos een groot aantal artiesten op, die zorg droegen voor een prachtige geslaagde avond met uiteraard in hun achterhoofd de situatie rond Timothy.

Foto Callie Steijaert

Geef een reactie