Voll Gas Fussball brengt RKHBS dames in halve finale”

Na een onderbreking van een dikke twee maanden mochten de dames van de Heerlerbaan op een ijskoude woensdagavond dan eindelijk weer eens aantreden voor een wedstrijd.

Niet zomaar een oefenduelletje; nee een heuse kwartfinale van de KNVB beker zuid II voor 6e klassers.

Het lot had ons aan GSV’28 gekoppeld en dit zou op voorhand een “to-do-able” duel zijn, maar de tegenstander heeft ook een, veel beter dames 1 team, en op een midweekse avond is het dan maar af te wachten welke speelsters er aan de aftrap staan.

Maar zelfs met uiteindelijk 4 dames I speelsters bleek GSV’28 totaal niet opgewassen tegen de, tot in de diepste vezels gemotiveerde dames van RKHBS.

Angst is altijd een slechte raadgever en bluf juist een goede. Door mindere trainingsopkomsten van enkele speelsters kregen de dames die veel getraind hadden de voorkeur waardoor er een ultra aanvallend team de kunstgraswei in werd gestuurd.

Voor keepster Imke stond een verdedigingslinie van drie, daarvoor controleur Nathalie gesecondeerd door “speedy Cynthia” en “blokje beton’ Ella en daarvoor een aanvalslinie van drie in de rug gesteund door Suzan.

Het credo voor de wedstrijd was dan ook duidelijk; zo snel als mogelijk de bal afpakken en deze met Mach 1 naar de voorwaartsen spelen waarvan er deze avond enkele onwaarschijnlijk in vorm bleken te zijn.

Toch was de allereerste kans voor GSV’28 maar Imke was al na 10 seconden op haar post en bewees met een fantastische redding haar enorme waarde, RKHBS was nu direct wakker en nam langzaam maar zeker het heft in handen en ging lekker ballen.

Na amper 9 minuten zette Suus D heel goed door en veroverde de bal die ze afleverde bij Suus S die op haar beurt hard voor gaf en daar was Danielle die van dichtbij binnen kon tikken; de snelle gewenste voorsprong was er.

GSV’28 was duidelijk aangeslagen en gaf na een kwartier totaal overbodig een corner weg die door Deniece weliswaar knap werd ingedraaid maar de vrijheid om binnen te tikken van Nathalie was toch wel erg opvallend.

De fouten bleven zich opstapelen in de verdediging en als er dan nog iemand met haar armen gaat zwaaien alsof ze op een landingsbaan van een vliegveld werkt dan is een strafschop onvermijdelijk.

Suus schoot de bal onberispelijk binnen waardoor RKHBS al na 23 minuten op rozen zat en de weg naar de halve finale geheel open lag.

Maar wat zou er nog meer in het vat zitten? Danielle D had zichzelf voorgenomen om de toeschouwers vanavond eens wat juweeltjes voor te toveren.

Na 31 minuten was er eerst een redding van de keepster op een vlammend schot van Suus S maar de rebound werd zo ongenadig hard ingeschoten door Danielle D dat het net nu nog pijn heeft.

Was dit al een beauty; er blijft altijd zoiets als goed – beter – best! Want amper twee minuten later was haar Magnum Opus. Ze ontfutselde de verdediging eigenhandig de bal; nam de bal onder haar linker en vervolgens haar rechter voet mee en positioneerde zichzelf op randje 16 voor een uithaal; zonder ook maar een nanoseconde na te denken ramde ze de bal in de kruising.

Ik ben al een jaar of 7 leider van haar en telkens als ik denk dat het niet mooier kan; verbaasd deze meid mij en alle aanwezigen weer met een nog mooiere goal.

Met deze goal werd de rust bereikt met een 5-0 voorsprong; en kon er natuurlijk niks meer misgaan.

In de pauze mochten Danielle en Sammiejj even de heerlijke kou opzoeken van de bank en kwamen Viviane en Jessica in het veld.

Ook Sarah was net voor de rust ingevallen voor de geblesseerd geraakte Cynthia.

Vaak zie je dan in een wedstrijd dat deze wijzigingen niet bevorderlijk zijn voor het spel, maar wellicht ingegeven door de kou en zeker ook door de “Ehrgeiz” bleven de dames volharden in hun “Voll Gas Fussball” .

Niks tegenstanders laten opbouwen, niks tijd trekken, niks tevreden zijn met de tussenstand; nee twee maanden geen voetbal was lang genoeg om deze leeuwinnen volledig los te laten en het speelveld was hun arena en helaas was GSV’28 vanavond hun prooi.

Was de eerste helft nog een beetje de Danielle D show qua doelpunten dan; maar echt iedereen speelde waanzinnig goed, dus in feite doe je hier de overige speelsters tekort mee. Maar de 2e helft zou het kanon Suus S zich nadrukkelijk gaan manifesteren.

Na 54 minuten schoot ze van grote afstand – specialiteit van het huis – de bal in de verre rechterhoek en kwam de 6-0 op het fictieve scorebord.

Een keer is leuk, maar waarom niet gewoon twee keer; zo gevraagd zo gedaan dus doet ze dit kunstje 10 minuten nog eens over en wederom trilt het net.

De druk op het doel van de roodhemden bleef maar aanhouden,  en ze kwamen amper nog over de middellijn waar het fort olv “Captain Deniece” met Rambo Uschi en “Rammen met die Hap” Sarah geen enkele krimp gaf.

Door deze constante druk kon Jessica na 70 minuten haar first moment of fame vieren; via een knappe individuele actie zette ze zichzelf vrij voor de keepster en heel subtiel tikte ze bal in het netje.

Waar bij andere teams een 8-0 soms lauwtjes gevierd wordt werd dit doelpunt juist gevierd alsof het de winnende goal was; een feestje waar Jessica enorm van genoot.

Maar de koek was nog altijd niet op; Suus S gaf een corner goed maar de verdediging werkte deze weg maar wel weer precies in de voeten van deze schietgrage meid; dus ramt ze de bal nu eens in de korte hoek; de keepster van GSV’28 was ook nu volstrekt kansloos.

Nu was het moment aangebroken om de – om volstrekt onbegrijpelijke redenen – stijf van de zenuwen staande nieuwste aanwinst Veja in het veld te brengen en haar debuut in het voetbal te laten maken.

Maar haar eigen woorden ”ja, het is dan wel 9-0 en nog maar 8 minuten te spelen, maar het is wel erg spannend zo’n bekerduel” zijn van een ontwapende eerlijkheid. Maar laat haar maar lekker wennen, trainen en dan komt ook deze meid er echt wel.

Dames II heeft al meerdere speelsters omgetoverd van hockey-sters, danseressen en atleten tot voetbalsters; dus dat gaat met Veja ook wel gebeuren.

Voor het absolute slotakkoord op deze memorabele avond zou lachebekje Viviane zorgen die met een onvervalste punter in de 87e haar allereerste doelpunt ever in haar carrière zou scoren.

Een feit dat ze – letterlijke woorden nooit van mijn leven – zou gaan doen.

Zo werd het zeer sportieve GSV’28 – een compliment voor deze dames maar zeker ook voor de totaal onzichtbare scheidsrechter (niet opvallen betekend dat je een uitstekende wedstrijd hebt gefloten – hardhandig uit de beker gekegeld en gaat het sprookje van de RKHBS da II maar door.

De volgende halte wordt volgende week bekend, maar welke tegenstander er ook uit de bus zal rollen; dit team is voor de duivel niet bang en zal ook van deze wedstrijd een feest maken.