Zwaar bevochten overwinning voor sb Abdissenboch op rode lantaarndrager SVA

Voor Abdissenbosch was het alweer een tijdje geleden dat het een competitiewedstrijd had gespeeld. Vanwege de winterstop en afgelastingen, was het voor SV Abdissenbosch de vraag of het de vorm nog had als voor de winterstop.

Het winterprogramma verliep goed voor de zwart-witte met een gelijkspel tegen Weltania 1 en winst op Conventus 03 en sporting Heerlen 2. SV Abdissenbosch zou de competitie hervatten tegen Sanderbout, maar deze wedstrijd werd afgelast en ook tegen Rimburg was er geen doorgang van de wedstrijd. Daarom was het zaak om 3 punten te pakken tegen de hekkensluiter SVA.

Dat ging niet vanzelf! Men werd gewaarschuwd door trainer Henk Stawenga dat SVA niet onderschat moet worden. Vanaf minuut 1 waren de mannen van Abdissenbosch niet bij machten om SVA het mes op de keel te zetten… De verlengde winterpauze was dan ook terug te zien bij SV Abdissenbosch. Alles wat mis kon gaan ging ook mis. Dit resulteerde in een draak van een eerste helft waar beide elftallen beneden peil speelden. Na een overtreding op Tristen Hendrix werd een verdediger van SVA met rood van het veld gestuurd. De mannen van SVA kwamen met 10 man te staan. Met een ruststand van 0-0 gingen beide clubs de rust in.

In de rust werd orde op zaken gesteld en werd er eens goed uitgepakt door de trainer. De tweede helft werd er gewisseld bij Abdissenbosch en begon men aan de tweede helft. Nadat het had gedonderd in het kleedlokaal begon Abdissenbosch fel in de tweede helft, maar het lukte niet om het net te vinden. SVA was totaal niet bij machten om het Abdissenbosch moeilijk te maken , maar Abdissenbosch was ook niet bij machten om het spel naar zich toe te trekken. De mannen van Abdissenbosch toonden veerkracht en bleven werken. Zij beloonden zichzelf dan eindelijk in de 59ste minuut met een doelpunt van Marvin Velting die met hard werken de bal veroverde en de bal in de lange hoek kon schuiven. 1-0, maar lang kon Abdissenbosch niet genieten. In de 62ste minuut werd er een fout gemaakt door de doelman die zich verstapte en de bal verloor. Hierdoor kon een speler van SVA de bal makkelijk intikken. De stand werd 1-1. De zwart-witte konden weer opnieuw beginnen. Uiteindelijk in de 75ste minuut was het een assist van Roy Rumposch op Sander Wijnen die de bal achter de doelman van SVA kopte. De stand werd 2-1 voor Abdissenbosch. Dit gaven de mannen niet meer weg. De zwaar bevochten 3 punten bleven op Sportpark de Lelie.

We spraken na afloop met trainer Henk Stawenga: ”Wat een wedstrijd! De slechtste tot nu toe van onze kant! Het liep niet bij ons. We wonnen de duels niet, er was geen organisatie, overal een stapje te laat. We speelden een goed winterprogramma, maar vandaag was slecht. Ondanks alles hebben we gevochten en geknokt. Dat vraag ik altijd van mijn ploeg. Gaat het met mooi voetbal niet, dan zal je er werklust tegenover moeten zetten en dat heeft mijn ploeg goed gedaan en toch 3 punten gepakt. Ook slechte wedstrijden moet je kunnen winnen en dat hebben we gedaan en richten we ons op komende week dan is alles weer anders.”