Drie grensoverschrijdende dansproducties in één voorstelling

 

 

 

 

 

Met jonge danstalenten uit Nederland en Duitsland

Speciaal voor jongerenprogramma GENERATION2 van schrit_tmacher Festival 2018 is de voorstelling Co-Laboration gemaakt met jonge danstalenten uit Nederland en Duitsland. Deze voorstelling, bestaande uit drie onderdelen, zal tijdens het festival in beide landen in première gaan: op 4 maart om 16.00 uur in Parkstad Limburg Theaters Kerkrade en op 11 maart om 17.00 uur in het Ludwig Forum Aachen.

 

Het stuk ‘Melancholisch Schön’ is het resultaat van een intensief choreografietraject van vier jonge amateurdansers uit Nederlands-Limburg en Noordrijn-Westfalen onder artistieke leiding van choreograaf Hans Tuerlings (RAZ, Scapino). Samen met filmmaker Kai Gusseck en fashion designer Verena Klein hebben zij een choreografie gecreëerd waarin dans en film op betoverende wijze samenvloeien.

Voor het stuk ‘Challenge’ verwerkten vier jonge dansgroepen uit Landgraaf, Heerlen, Laurensberg en Aken onder leiding van danseres en actrice Olga Wiens stereotiepe rollen en klassieke dramaturgische benaderingen uit dansfilms tot een choreografie.

Het derde onderdeel van de voorstelling Co-Laboration heet ‘Connection’ en bestaat uit drie choreografieën die zijn gemaakt door de jonge dansmakers Annemijn Rijk, Mami Izumi en Roshanak Morrowation voor respectievelijk de Vooropleiding Dans Venlo (ArtEz), de Vooropleiding Dans Maastricht (Codarts) en Tanzpakt Theater Aachen. Tickets voor de voorstelling van zo’n 70 minuten kosten slechts 6 euro. Kijk voor meer informatie op www.hklimburg.nl/schrittmacherfestival.

Het toonaangevende Nederlands-Duitse dansfestival schrit_tmacher brengt niet alleen de internationale danstop naar de regio Parkstad en Aken, het wil ook nadrukkelijk impulsen geven aan de toekomst van de dans. Mede daarom worden kansen gegeven aan jonge makers en dansers uit de regio. Dit gebeurt in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg, VIA ZUID en Tanzkultur. Het resultaat hiervan is te zien in de voorstelling Co-Laboration. Met de voorbereidende coaching én de podiumervaring, worden jonge danstalenten en –makers geholpen op hun weg naar de top. De letterlijke betekenis van ‘schrittmacher’ is niet voor niets pionier, wegbereider.

 

Première Heerlen

Parkstad Limburg Theaters Kerkrade

Zondag 4 maart 2018 om 16.00 uur

Tickets: € 6,00
Reserveren: www.plt.nl / T: +31 (0) 45571 66 07

Première Aken

Ludwig Forum Aachen

Zondag 11 maart 2018 om 17.00 uur

Tickets: € 6,00

Reserveren: Kassa Ludwig Forum Aachen / ticket@gen-2.de

 

Geef een reactie