Lezing “Pesten is écht niet oké!” in Bibliotheek Brunssum

 

 

 

 

Jaarlijks wordt op scholen ongeveer 10% van de kinderen gepest en op de werkvloer is dat 1 op de 8 werknemers. De gevolgen van pesten kunnen iemands leven drastisch negatief beïnvloeden, met als extreme uiterste het plegen van zelfmoord.

Lianne Laumen is tijdens haar schooltijd heel erg gepest en dat heeft sporen nagelaten tot in haar volwassen leven (zie voor haar eigen verhaal: https://liannelaumen.nl/stop-pesten/). Ze heeft een zware worsteling  moeten doorstaan om zichzelf te accepteren zoals ze is en om weer vol zelfvertrouwen in het leven te kunnen staan. Deze worsteling wil zij anderen besparen en daarom is het haar missie om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor dit onderwerp. Want ondanks  de toegenomen aandacht hiervoor zijn er nog steeds  te veel pestslachtoffers en beseffen veel pesters niet wat ze hun slachtoffers aandoen. Daarnaast stopt pesten helaas niet bij school of op de werkvloer maar zijn er nog veel meer plekken waar het probleem zich voordoet, denk hierbij aan bejaardenhuizen, verenigingen en binnen families. Plekken waar je het misschien helemaal niet zou verwachten. Het is dus van belang dat de bewustwording omtrent pesten en de gevolgen daarvan vergroot wordt, ook omdat op het naar buiten treden van gepeste volwassenen nog steeds een taboe rust.

Tijdens deze lezing zal Lianne niet alleen kort stilstaan bij haar eigen verhaal, maar ook dieper ingaan op wát pesten eigenlijk is en wanneer plagen pesten wordt. Verder is er aandacht voor cyberpesten, dat in deze tijd van sociale media een groot probleem is. Tenslotte wil Lianne de aanwezigen graag de ruimte geven om vragen te stellen en over eigen ervaringen te vertellen, tijdens of na de lezing.

Het stoppen van pestgedrag begint bij ons zelf. Samen maken we het verschil!

Lianne Laumen is coach en gezondheidstherapeut en coacht in haar praktijk pestslachtoffers, mensen met weinig zelfvertrouwen, laag zelfbeeld en faalangst.

 

Waar: Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, Brunssum
Wanneer: donderdag 12 april, 19.30-21.00 u., toegang gratis
Voor meer info en (verplicht) aanmelden:
www.bibliotheekbrunssum.nl (via het blokje ‘Agenda’), telefonisch: 045-4007560 of bij de klantenbalie van de bibliotheek.

Foto Bibliotheek Brunssum.

 

 

 

Geef een reactie