Schaesberg vrouwen halen doelstelling en worden verrassend koploper

V.V. Schaesberg VR1 (zon) 8 – 2 Wittenhorst VR1 (zon)

Vrouwen, VR1, 3e klasse E

Verrassend, niet geflatteerd en zeker terecht.  Zomaar typeringen die van toepassing waren op de wedstrijd van de Schaesberg vrouwen thuis tegen Wittenhorst.  Verrassend omdat de uitwedstrijd in een 5-1 nederlaag was geëindigd.  Niet geflatteerd omdat de uiteindelijke eindstand van gisteren, 8-2, nog veel hoger had kunnen uitvallen omdat de vrouwen uit het Schaesbergse land nog veel honderd procent kansen niet afmaakten. Maar zeker ook verrassend en niet verwacht  was het om te zien hoe weinig gerichte weerstand de koploper kon bieden aan Schaesberg.

Reeds na 10 minuten knalde Lois een vrije trap snoeihard in de touwen: 1-0.  Schaesberg dicteerde het spel en miste in die openingsfase diverse riante kansen op een hogere score, waarbij gezegd dient te worden dat de keepster van Wittenhorst fantastische reddingen had en ook in het verloop van de wedstrijd nog menigmaal een sta in de weg bleek te zijn.  Melanie was het die binnen een paar minuten de score van 1-0 naar 3-0 tilde.  Wat een onverwachte weelde.  Vlak voor rust vielen er nog twee doelpunten. Eerst maakte Sylvana er knap 4-0 van.  Het laatste kwartier resulteerde in ietwat concentratieverlies bij de zwarthemden waardoor het spel slordiger werd en Wittenhorst wat vaker aan de bal kwam. Een van deze onnodige slordigheden leverde de 4-1 op.

Als Wittenhorst na rust het plan had om druk te gaan maken dan kon dit plan ook direct weer in de prullenbak want in de 46e minuut scoorde Sylvana de 5-1.  De fase die volgde was er een waarbij vooral  de prima uitgespeelde kansen niet werden afgemaakt.  Het spel was in deze fase weer van prima niveau en de slordigheden van voor rust waren niet meer zichtbaar.

Het was Wendy de Vries die uiteindelijk de laatste fase van score van start liet gaan. Haar afstandsschot ging hard over de grond in de uiterste hoek: 6-1. Het laatste woord was aan Kim Peters die uiteindelijk binnen 3 minuten twee keer scoorde en zo de stand naar 8-1 tilde.  Het slotakkoord in deze wedstrijd was dan toch voor Wittenhorst waar de spits na een prima actie uiteindelijk rustig en beheerst scoorde: 8-2.

25 Punten halen was aan het begin van het seizoen het richtpunt. Als nieuwkomer in de 3e klasse zou je met ongeveer 25 punten toch redelijk veilig moeten zijn.  Welnu op de helft van het aantal te spelen wedstrijden is deze doelstelling gehaald. Een groot compliment aan de vrouwen.  Verassend maar daarom niet minder mooi is het  dat Schaesberg door deze overwinning in ieder geval (voor even?) de nieuwe koploper is.