Op deze koude zondagmiddag kwam de trotse koploper op bezoek. Met 8 punten voorsprong op de nummer 2 en met maar 9 tegendoelpunten is Wijnandia de gedoodverfde kampioenskandidaat voor dit seizoen.
Brunssum daar tegen blijft maar aangeven dat er goed gevoetbald wordt en zijn het steeds andere factoren waardoor er geen punten gepakt worden. Dit verhaal moet je niet iedere week vertellen want dat houdt in dat er weer geen punten zijn gepakt. Daar waar de toeschouwers met dikke jassen, handschoenen en mutsen de kou trotseerden stroopt de Brunssum selectie zich de mouwen op voor deze zware confrontatie.
Al snel bleken de rollen verdeelt, de goed bewegende ploeg van Wijnandia was de ploeg die het spel makte en Brunssum probeerde goed geconcentreerd te verdedigen en er regelmatig snel uit te komen. Vooral de rechterkant van Wijnandia was gevaarlijk en veel van hun aanvallen gingen dan ook over deze kant, het eerste kwartier leverde dit wel veel balbezit op maar echt gevaarlijk werden de gasten nog niet. Het was Brunssum zelf die Wijnandia in het zadel hielp, een ogenschijnlijk ongevaarlijke terugspeelbal werd slecht weggewerkt door de Brunssum goalie. De bal werd op de zestien in de voeten van de Wijnandia voorhoede gespeeld en deze pakte het cadeautje zonder schaamte uit 0-1.
Dit is juist wat je niet wilt tegen deze sterke ploeg, achter staan terwijl scoren tegen deze formatie al zo weinig gebeurt. Toch liet Brunssum het kopje niet hangen en voetbalde men goed mee, dit resulteerde 5 minuten na de openingstreffer en een goede aanval. Nadat op het middenveld de bal werd veroverd ging het snel voorwaarts, Calvin werd op links diep gestuurd en zijn afgemeten voorzet werd bij de tweede paal binnengelopen door Bram 1-1. Brunssum bleef groeien in de wedstrijd, het spelbeeld bleef hetzelfde de gasten vielen aan en Brunssum schakelde snel om in balbezit. Zo’n snel omschakel moment zorgde in de 20e minuut in de voorsprong voor Brunssum, weer was het Calvin die een goede actie op recht vervolgde met een goede eindpass en nu was het Danny die de voorzet binnenschoot 2-1.

Een voorsprong tegen de koploper en dat nog niet eens onverdiend dat geeft hoop. Na een half uur was de voorsprong echter teniet gedaan en weer was het  Brunssum zelf die de aanleiding was tot deze gelijkmaker. De voorhoede van Wijnandia zette goed door bij een hoge bal en kon in eerste instantie alleen op de keeper afgaan, Timothy kwam goed uit en hield de tegenstander van scoren af, hierna vergat hij echter de bal snel in de handen te pakken waardoor de alerte Wijnandia speler de bal in het lege doel kon tikken. 1x op achterstand komen en nu zo de gelijkmaker binnen krijgen dat ging de ploeg niet in de koude kleren zitten, wil je resultaat boeken tegen deze tegenstander dan mogen dit soort uitglijders niet gebeuren. Wijnandia ging echter door met goed voetbal en kwam voor de rust nog enkele malen goed door over rechts, in de 40e minuut resulteerde dit in de 2-3. Een mooie voorzet werd goed binnengekopt waardoor Brunssum met een achterstand ging rusten.

Na de rust keken de Brunssum supporters zich de ogen uit want de doelmannen soap van S.V.Brunssum had er een nieuw hoofdstuk bij. Nadat Jan Bloi al was uitgeschakeld voor de rest van het jaar was nu ook Timothy geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven. Aangezien Brandon de keeper van het B niet in het land was moest Danny gaan keepen. Dit kost dan wel aanvalskracht maar het bleek de beste oplossing voor dat moment. Met Brandon Mosterd erbij op het middenveld ging Brunssum opzoek naar de gelijkmaker, grote kansen leverde het balbezit niet op maar het spel voltrok zich de tweede helft voor het grootste deel op de Wijnandia helft. Nu waren de rollen omgedraaid, Brunssum viel aan en Wijnandia oogde op een snelle counter.

Bij de schamele uitvallen ontpopte Danny zich tot een goede keeper en zo werd Wijnandia niet gevaarlijk de eerste 25 minuten van de tweede helft. Brunssum daartegen werkte hard en het was wachten op een kansje aangezien Wijnandia niet veel weggaf in de achterhoede. In de 70e minuut was het geen kansje maar een 100% kans voor Brunssum. Cain ging op snelheid de zestien in en passeerde zijn tegenstander en deze raakte Cain vol in een poging de bal te onderscheppen. Mocht de scheids het niet gezien hebben dan moet hij het gehoord hebben dacht ik even maar deze twijfel werd al snel weggenomen aangezien hij resoluut floot. Het viel mij echter al snel op dat de verder goed fluitende scheidsrechter zijn vinger de verkeerde kant op stak, de penalty stip ligt toch echt veel verder naar links dacht ik nog.

Tot grote ontsteltenis pakte hij de bal op en legde deze een metertje of 5 terug net buiten de zestien, supporters van de tegenstanders keken ongelovig en moesten toegeven dat dit een verkeerde beslissing was van de scheids. De daarop volgende vrije trap leverde geen gevaar op en de grote kans op de gelijkmaker werd Brunssum hierbij ontnomen. In het laatste kwartier zocht Brunssum naar een opening in de gasten defensie maar werd men niet meer gevaarlijk. Wijnandia hiertegen probeerde de ruimte die Brunssum nu weggaf te benutten en men deed dit 1x. In de 85e minuut leek Jordy de bal aan de zijlijn weg te kunnen werken maar een klein onbestraft duwtje bracht hem in onbalans waardoor Wijnandia met 3 tegen 1 de wedstrijd kon gaan beslissen en dit werd dan ook goed uitgespeeld door de gasten en zo was de wedstrijd gespeeld. Na de 2-4 einduitslag werden alle clichés uit de kast getrokken, want wil je punten pakken tegen zo’n sterke tegenstander dan moet alles meezitten en dat deed het zeker niet deze middag. Speel je echter zo’n goede wedstrijd dan zal je nog heel wat punten pakken in de rest van de competitie. Allemaal goed bedoelde en gedeeltelijk op waarheid beruste uitspraken maar punten levert het helaas niet op.

De komende weken zullen er punten gepakt dienen te worden en daar heb ik alle vertrouwen in.