Hoofdmenu

Twee punten mee naar huis voor VC Landgraaf dames 1

Vandaag zijn we met 7 mensen afgereisd naar Beers om het op te nemen tegen het tweede team van VC Volt. Ondanks een file, waren we dan toch nog op tijd.

De eerste set begonnen we zoals we vorige week geëindigd waren. Te veel eigen foutjes en we maakten zelf de aanval niet af. VC Volt had een goed blok, verdedigde goed en kon een leuk balletje slaan. De set verloren we met 25-13.

Dit kon in de tweede set niet zo doorgaan. In de tweede helft van de tweede set kwamen we goed terug. Ons eigen spel kwam terug e we scoorden steeds meer. Ook de verdediging zat goed en er werd in het begin van de tweede set duidelijke afspraken gemaakt over wie we opzoeken met de service en hoe we het blok zetten. Helaas werd de set nipt verloren met 25-23.

Met dezelfde vechtlust gingen we set 3 in. Vol overtuiging en enthousiasme werd er een grote druk gelegd op VC Volt waar zij geen antwoord op hadden. De eigen fouten slopen bij hun het spel in. De derde set wonnen we met 25-17.

De vierde set gingen we ook weer met deze power te werk. We liepen over Volt heen, de servicedruk was goed en de gehele wedstrijd werd er zowat elke set 6x gewisseld. Tot 19-19 ging het gelijk op, maar toch konden wij net die extra stap zetten en pakten we de set met 25-19.

De vijfde set begon niet anders dan de derde en vierde. VC Volt vocht net zo goed voor alle punten als ons. Bij 8-5 vloog er nog een rode kaart naar de tegenstander, waar wij gebruik van konden maken om opnieuw de druk bij hen te leggen. Een zenuwslopende set was het zeker. Van 14-14 naar 19-19, beide kanten matchpoints. Helaas was Volt net iets sterker en pakte de vijfde set.

Twee punten nemen we mee terug naar Landgraaf. De ‘bijna’ overwinning werd nog even afgesloten met een frietje.

Volgende week nemen wij het op tegen Achilles in Beugen!

Tekst: Melissa Eggen / VC Landgraaf Dames 1

Foto:©Parkstad Actueel /  Tom de Cock