Hoofdmenu

Aanbieden beweegrugzak aan peuteropvang Heerlen

 

 

 

 

Op de  foto (vlnr) wethouder Jordy Clemens, JOGG-regisseur JOGG Heerlen Mandy Braun, André van Schaveren van JOGG Nederland, danseres, presentatrice en één van de ambassadeurs van JOGG Nederland Ingrid Jansen en Bestuurder-manager Peuteropvang Heerlen Ingrid van den Bunder.

 

Bewegen is heel belangrijk. Niet alleen in de peuteropvang, maar ook thuis. Om de ‘Week voor de gezonde jeugd’ die maandag 5 maart begon, goed van start te gaan, stelden JOGG Heerlen (Jongeren Op Gezond Gewicht) en Peuteropvang Heerlen een beweegrugzak samen. In de rugzak zitten spelletjes die ouders thuis samen met hun peuter kunnen doen. Ook bevat de tas handige spulletje zoals een handdoek, een bal, viltjes en een krant die gebruikt kunnen worden bij de spelletjes. Ouders en peuter mogen de tas een week gebruiken. Na zeven dagen gaat de beweegtas met een andere peuter mee naar huis.

Ouders worden door middel van de bijgesloten spelletjes en informatie aangemoedigd om die week (en hopelijk langer en vaker) samen met hun kind extra te bewegen. Alle locaties van Peuteropvang Heerlen ontvangen een beweegtas!

De overhandiging van de eerste beweegrugzak vond plaats in peuteropvang Puk. Eerst gaf juf Adriana een beweegles. Nadat de peuters hadden genoten van groentefrietjes en water overhandigde wethouder Jordy Clemens de eerste tas aan de leidsters van Puk. De middag werd afgesloten met een beweeg/dansles door danseres, actrice en presentatrice (Telekids) Ingrid Jansen, één van de ambassadeurs van JOGG Nederland. Ze kreeg zowel peuters en leidsters als ouders en andere aanwezigen aan het dansen en springen.

Op de foto overhandigt wethouder Jordy Clemens de beweegrugzak aan verschillende peuterleidsters.

Peuter inspecteert de inhoud van de beweegtas.

Foto’s Sandra Israel