Wijkagenten Stadsdeel Heerlerheide geven belangrijke informatie over hennepkwekerijen

 

Zij stellen dat daar altijd een luchtje aan zit

Volgens een redactionele afspraak ontvangt schrijver dezer van de vier wijkagenten, die in Stadsdeel Heerlerheide hun standplaats hebben, iedere maand een belangrijk informatie artikel ten behoeve van de lezers, ook van deze site. Op deze site verstrekken zij belangrijke informatie over het fenomeen hennepkwekerijen. Een item welke regelmatig in de media de aandacht vraagt. De wijkagenten van Stadsdeel Heerlerheide laten dan ook het volgende weten: “een wietplantage in uw wijk is levensgevaarlijk. Regelmatig vliegen er huizen in brand omdat illegale henneptelers hebben gerommeld met de stroomvoorziening.

Aan de ene kant van de muur is een kwekerij, aan de andere kant slapen kleine kinderen. Daarnaast zitten achter de hennepteelt vaak zware criminelen die niet terugdeinzen voor geweld. Die mensen wilt u toch niet in uw buurt? De politie roept u dan ook op om hennepkwekerijen te melden, al dan niet anoniem. Het verbouwen van hennepplanten is verboden op grond van de Opiumwet. Regelmatig leest u in de krant berichten over hennepkwekerijen die door de politie zijn opgerold. Wijkagenten Heerlerheide: “Gelukkig weten we een heleboel hennepkwekerijen te traceren door meldingen van bezorgde bewoners. En die bezorgdheid is wel terecht, want de hennepkwekers brengen vaak buurtbewoners in gevaar.” Ook stekken, knippen en drogen is strafbaar. De politie speurt intensief naar de kwekerijen. Dat gaat een stuk beter als u meehelpt.

Politie, brandweer en ook het energiebedrijf komen dikwijls levensgevaarlijke constructies tegen, die hennepkwekers op een ondeskundige manier hebben aangebracht om illegaal stroom af te tappen. “Het gebeurt dan ook regelmatig dat een hennepkwekerij wordt ontdekt na een brand”, aldus de wijkagenten. “Vaak is deze brand ontstaan door kortsluiting, ofwel in de meterkast ofwel in de kwekerij. Ook kan brand ontstaan door oververhitting van assimilatie (groei) lampen. Het gevaar voor brandweermensen bestaat dat ook het bluswater onder stroom komt te staan.

Ook treft de politie regelmatig een hennepkwekerij aan nadat er meldingen van wateroverlast van de benedenburen komen. In combinatie met de in elkaar geknutselde elektriciteitconstructies zorgt dit voor levensgevaarlijke situaties. Het zal je buurman maar zijn…” Ook buiten de grote stad treft de politie steeds vaker hennepkwekerijen aan. Het is dus niet langer een ‘stadsprobleem’. Wijkagenten Heerlerheide: ”Het is niet altijd eenvoudig om een hennepkwekerij op te sporen. Soms is het de geur, soms opvallende bedrijvigheid rond een pand. Of bij een bepaalde woning zijn de ramen op een bovenverdieping continu geblindeerd en afgesloten. Het is moeilijk te zeggen.” Hebt u last van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt een kwekerij is? Geef dit dan door aan de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Speel niet zelf de held en ga er niet op af! Achter hennepteelt zitten vaak zware criminelen. Voor meer informatie of contact met uw wijkagent, stuur een email rechtstreeks naar de wijkagenten van Heerlerheide: stadsdeel-heerlerheide.heerlen@politie.nl Wijkagenten Heerlerheide: Jos Michiels Heerlerheide- Passart Peter Prud’Homme de Lodder Heksenberg Engin Oztan Vrieheide- De Stack Jelle Schoenmakers Rennemig- Beersdal

Foto’s Callie Steijaert

Geef een reactie