Hoofdmenu

Meer zingen! De vibraties van je eigen stem laten samensmelten met anderen.

 

 

Op de foto staan van de organisatieleden. (Richard Quaden, Katelijne van den Boorn, Gwen Moust en Jo Annemans).

 

Hoe heerlijk dat is, kun je nu als onervaren, maar ook als ervaren zanger gaan meemaken op de inspirerende workshopdag AMeeZing Porta – koorzanger voor één dag.

Ghislaine Mommer en Jo Annemans hebben zich laten inspireren door hun eigen liefde voor zang, toen ze plannen maakten voor AMeezingProjects. Gwen Moust sloot zich in een later stadium aan. Het doel van deze zangcoaches is het creëren van laagdrempelige activiteiten, waardoor er in de regio kennisgemaakt kan worden met koorzang. Een uitdaging voor nieuwelingen en een verrijking voor ervaren koorzangers om een repetitie mee te maken onder leiding van een andere dirigent.

AMeezingProjects in 2017 opgericht om zo veel mogelijk mensen te laten ervaren hoe fijn het is om met anderen je stem te kunnen delen. AMeeZingProjects focust zich op “Koorzanger voor één dag”, om zodoende het samen zingen in al zijn facetten te bevorderen. De eerste editie vindt plaats op paasmaandag 2 april 2018 in de vorm van een inspirerende workshopdag waar samenzang centraal staat. In de toekomst is het de bedoeling dit evenement te laten terugkeren.

Als deelnemer word je vooraf ingedeeld in een van de drie groepen, waar gewerkt gaat worden aan zangtechnieken, bodypercussion en performance. Deze indeling is niet willekeurig, dus als je gezellig samen komt, is de kans groot dat je gedurende de dag ook in dezelfde groep je plezier kunt delen. Natuurlijk wordt er wel gekeken naar stemsoort en ervaring, maar het doel van deze dag is zeer zeker de gezelligheid van samen zingen. Elke groep wordt begeleid door een van de drie workshopleiders Jo Annemans, Gwen Moust en Ghislaine Mommer. Je houdt als groep je eigen begeleider en samen gaan jullie aan de slag met verschillende muziekstijlen. Aan het eind van deze dag zul je versteld staan van de enorme inspiratie die je als deelnemer krijgt door zowel met zowel jong als oud te zingen. In totaal is er op deze dag plek voor 120 deelnemers.

Vind jij het dus leuk om te zingen en wil je deelnemen aan deze dag? Bestel je tickets dan via https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/34AF849056A9/1

De workshop vindt plaats op het Porta Mosana College, Oude Molenweg 130 in Maastricht. De dag start om 10:00 en sluit om 16:15 met een concert. Er zijn drie workshoprondes en een lunchpauze, die verzorgd wordt. Aan het eind van de dag geven de drie groepen een afsluitend concert, waarin ze aan een openbaar publiek ten gehore brengen wat ze geleerd hebben die dag. Ook zullen bestaande koren aansluiten en een nummer laten horen.

Publiek hoeft zich niet aan te melden en kan gratis komen luisteren.

Prijzen en Tickets:
* Regulier €30 – CJP €28 –  scholieren* €10 (Deze prijzen zijn inclusief koffie/thee en lunch) * De scholierenkorting is alleen voor leerlingen van Porta Mosana / Sint Maartens College
Nadat de tickets besteld zijn, ontvangt u zo spoedig mogelijk een inschrijfformulier.

Programma

10:00 ontvangst

10:45 vocale warming up

11:15 workshopronde 1

12:30 lunchpauze

13:15 workshopronde 2

14;45 koffiepauze

15:00 workshopronde 3

16:15 afrondend concert

Meer informatie is terug te vinden op de facebookpagina van AMeezingprojects. https://m.facebook.com/ameezingprojects/

Verder kun je informatie terugvinden op de websites van Ghislaine (http://glinemusics.nl/evenementen/) van Jo (https://www.joannemans.be/ameezing-projects—koorzanger-voor-eacuteeacuten-dag.html) en Gwen (www.gwenmoust.nl)

 

Wij als redactie wensen alle deelnemers een muzikale verrijking!

 « (Vorig nieuwsbericht)