Film-vertoning en lezing bio-diversiteit in Heerlen.

 

 

De diversiteit aan planten, dieren en ecosystemen is van groot belang, ook lokaal voor een stad als Heerlen. Deze bio-diversiteit neemt echter in een dramatisch tempo af. De Partij voor de Dieren Heerlen biedt daarom graag de gelegenheid om hier meer over te leren.

 

De afname van de bio-diversiteit heeft een impact on onze toekomst. Het tempo waarin soorten momenteel verdwijnen is op dit moment hoger dan in het verleden. Wilde dierenpopulaties zijn wereldwijd gemiddeld gehalveerd. Vissen, reptielen en amfibieën raken meer leefgebied kwijt. De afname van de bio-diversiteit kent vele oorzaken zoals klimaatverandering, landgebruik en het gebruik van landbouwgif, kunstmest en ontbossing.

 

Op zondag 11 maart om 17:00 wordt er daarom een film vertoont over de Bio-diversiteit, gevolgd door een lezing. Karen Soeters (directeur Nicolaas G. Pierson Foundation, oprichtster van House of Animals en Animals Today) zal de lezing inleiden. Lijsttrekker Pascale Plusquin (Partij voor de Dieren Heerlen) zal na de film toelichten hoe de partij van plan is in Heerlen de bio-diversiteit te herstellen. Uiteraard is er ook de gelegenheid tot een gesprek en vragen.

U bent van harte welkom op zondag 11 maart om 17:00 in het SCHUNCK-gebouw aan de Bongerd 18 te Heerlen. Toegang is gratis, aanmelden gewenst via heerlen@partijvoordedieren.nl

https://heerlen.partijvoordedieren.nl

 

Geef een reactie